"Absoluta normalitat" en l'inici de les votacions, excepte "lleugers" retards en quatre meses de València

Guardar

urna_elecciones_locales
urna_elecciones_locales

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha explicat que la jornada d'aquest diumenge, en la qual els valencians estan anomenats a les urnes per a votar en els comicis municipals i europeus, ha arrancat amb "absoluta normalitat", excepte quatre taules de la ciutat de València que "han retardat lleugerament la seua obertura" en traspaperar paperetes, però no més de 20 minuts.

Fulgencio ha assenyalat que les 6.044 meses electorals de la Comunitat ja estan constituïdes i que a les províncies d'Alacant i Castelló han pogut obrir puntuals a les 9.00 hores, mentras que a València també hi ha hagut "absoluta normalitat" excepte en el cas de quatre taules de la capital que han "retardat lleugerament la seua obertura", "cap més enllà de 20 minutos".

El delegat ha destacat a més que a Requena (València) s'ha detectat abans de les 8.00 hores que un col·legi electoral tenia un pany bloquejat, "possiblement perquè s'havia trencat la clau" aquest dissabte, però el centre ha obert "de forma normal" i "sense més incidents".

Amb tot, ha assegurat que el dispositiu previst durant la jornada electoral "està funcionant perfectament" i "les dades es transmeten amb exactitud". Ha recordat que prop d'11.00 agents de diversos cossos policials treballen per vetlar la seguretat de les votacions, al costat de més de 18.00 membres de taules, representants d'ajuntaments, interventors, apoderats i voluntaris de Creu Roja, que "faran que siga una jornada de celebració democràtica".

Destacats