Ábalos assegura que la variant de Vandellós del Corredor Mediterrani es posarà en marxa abans que acabe l'any

Guardar

abalos_archivo
abalos_archivo

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha assegurat que la variant de Vandellós del Corredor Mediterrani --un tram en doble via que substitueix a l'actual de via única-- entrarà en funcionament abans que acabe l'any.

Així ho ha anunciat el ministre en atenció als mitjans a València després d'assistir a l'Acte Institucional pel 9 d'Octubre en el Palau de la Generalitat, on ha indicat que les proves en aquest tram van acabar dilluns passat, la qual cosa permetrà que comence la fase de formació de maquinistes.

Ábalos ha indicat que aquest tram, fins ara, era "un coll de botella", i que la posada en marxa de la nova doble via reduirà el viatge entre València i Barcelona en 25 minuts.

Així mateix, el ministre ha considerat que el president del PP, Pablo Casado, "no coneix els terminis" i per això ha criticat, en declaracions als mitjans també a l'eixida del Palau, la "lentitud" en les obres del Corredor.

"Justament s'estan complint les previsions que va llançar el propi PP, que ja eren, com sempre, una mica atrevides", ha manifestat, al mateix temps que ha destacat la pròxima posada en marxa de la variant de Vandellós, la licitació del nus de l'Alzina i que "pràcticament tot està licitat fins a Almeria".

Destacats