49.727 persones s'inscriuen en les primàries de Compromís, 10.000 més que en 2015

Mónica Oltra troba "encoratjador veure la quantitat de persones que s'han apuntat"

Guardar

Primarias compromís 03
Primarias compromís 03

"És encoratjador veure la quantitat de persones que s'han apuntat". Així s'ha referit Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell i candidata a la presidència de la Generalitat, a la quantitat de persones que s'han inscrit en el cens. Així, 49.727 persones han volgut formar part de les primàries de la formació. Són, segons dades del mateix partit, uns 10.000 més que en l'anterior procés de 2015.

En complex de la Petxina, a València, ha sigut l'escenari de presentació de les candidatures a les Corts i al Parlament Europeu. Oltra ha assegurat que "enfront d'altres partits que fan primàries 'light'' que només trien cap de llista o no tenen aqueix sistema, en Compromís posen "la democràcia en el centre" de la seua "actuació política". "Vam demostrar que som tecnologia punta, som democràcia avançada", ha recalcat la Vicepresidenta.

Durant l'acte, la candidata ha assegurat que "el pròxim 28 d'abril" guanyaran les eleccions en les urnes valencianes amb Joan Baldoví al capdavant". Aposta, segura, que aconseguiran el primer grup parlamentari valencià. "Tota la ciutadania podrà elegir entre diverses paperetes, però la papereta de Compromís l'hauran poguda decidir prèviament; aqueixa és la principal diferència entre triar i decidir", ha assenyalat Oltra. També creu que, "dos mesos després", tenyiran de taronja "no solament el Parlament Europeu. si no que tornaran a fer "a Joan Ribó Alcalde de València" i guanyaran també "moltes altres alcaldies".

La política valenciana, a més, ha fet ús de les dades proporcionades pel CIS quant a valoracions dels polítics: "Tenim la força política més valenta i el polític millor valorat de tot l'Estat, un home honest que ha sabut defensar com ningú els interessos valencians en el Congrés".

Ja en la "Setmana de la Dona", Oltra ha assenyalat els assoliments que la seua formació, a través del Govern de la Nau i el Govern del Botànic, ha aconseguit. "Tenim un pacte únic a Espanya que ha comptat amb el suport de tota la societat valenciana", ha dit en referència al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. "Un pacte que parla d'una sororitat que, per desgràcia, alguns partits semblen no compartir tots els dies", ha afegit.

Oltra ha tornat a assenyalar que "no hi ha raons per a l'avançament electoral". Per a la formació, les raons han de ser "polítiques i no partidistes", i no són les condicions donades, asseguren: "Però tant si són el 28 d'abril com el 26 de maig", Compromís eixirà "a guanyar la Generalitat perquè la legislatura que ve siga la legislatura de la transformació".

Sota aquest prisma, ha mostrat en la seua intervenció en l'acte el seu suport a l'alcaldessa de Paiporta (València), Isabel Martín, davant "els atacs rebuts per part d'un oficial de la Guàrdia Civil del seu municipi". La primera edil ha rebut l'ovació de la sala.

"PARAR EL TRIFACHITO"

Per part seua, el síndic de Compromís en Les Corts i cap de llista per la circumscripció de València, Fran Ferri, també ha posat l'accent en les primàries: "Si al maig de 2015 Compromís va ser decisiu per al canvi, va ser gràcies a que milers de valencians ens mobilitzarem en un procés de primàries històric, perquè el futur del nostre país no el decideixen ni les enquestes, ni els titulars, ni els poderosos; el futur del nostre país el tria la ciutadania".

"Aquest 28 d'abril, Compromís serà decisiu per a parar el 'trifachito' de l'odi, aqueixa aliança entre el masclisme, el racisme i l'homofòbia, amb un grup parlamentari propi liderat per Baldoví", ha asseverat, i ha destacat que "a diferència de la resta de diputats valencians, que quan arriben a l'altiplà s'obliden de les necessitats de la ciutadania valenciana, és la veu que millor defensa temes vitals per al territori valencià com el finançament, el servei de rodalia, la taronja i les inversions de l'estat".

Sobre les autonòmiques, Ferri ha assegurat que "al maig" està en joc "no solament el Botànic, sinó fer a Mónica Oltra la primera presidenta de la Generalitat". "Nosaltres no fem campanya de promeses, fem campanya de compromisos", ha insistit.

I ha il·lustrat: "Abans comptaven 1.000, 2.000, 3.000... els diners de la corrupció, però amb l'arribada de Compromís a la Generalitat, van passar a comptar 1.000, 2.000, 3.000... les persones beneficiàries de les ajudes a la dependència, els xiquets amb llibres gratuïts o les persones que per fi no han de pagar el copagament farmacèutic". Unes xifres que ha garantit que continuaran "millorant en la pròxima per a fer més feliç la vida de les persones".

Destacats