Otinyent posa en marxa un Pla Pedagògic que minve les desigualtats educatives generades per la crisi del Coronavirus

Els centres escolars amb l’equip de 7 psicopedagogs coordinadament preparen material pedagògic per a l’alumnat sense accés a internet i el jovent amb dubtes en PAU, Universitat o FP

Guardar

oscarb1
oscarb1

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la posada en marxa a la ciutat d’un Pla Pedagògicamb l’objectiu de minvar les desigualtats educatives generades per la crisi del Coronavirus. Amb aquest pla, un equip municipal que inclou 7 psicopedagogsdonarà suport als els centres en la preparació de material pedagògic d’estudi per als i les escolars sense accés a internet, i també el jovent amb dubtes en PAU, Universitat o FP per evitar la bretxa educativa.

Jorge Rodríguez explicava que «en la en la crisi del COVID-19 hem trobat que no hi ha igualtat d’oportunitats ja que totes i tots no accedeixen a les tasques que s’envien des dels centres. Per això és important actuar també en aquesta àrea per garantir com institució pública el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats, com arreplega la Convenció dels Drets del Xiquet, i prendre mesures per a que el tancament dels centres escolars tinga el menor impacte en els més vulnerables", manifestava.

El regidor d’Educació, Oscar assenyalava que «aquest pla pedagògic està adreçat a uns 200 xiquets i xiquetes que coneixem que poden estar en una situació de vulnerabilitat per la bretxa digital. Segons les dades de l’INE, una de cada deu llars espanyoles no tenen accés a internet i dos de cada deu no tenen ordinador a casa. Així que entre el 10% i 12% de l’alumnat no es connecta a les classes per no disposar per xarxa WIFI, aparell tecnològic o per assumptes familiars ja siga per manca d’una xarxa familiar, o per disposar de sols 1 aparell per a una família que dificulten l’accés a les tasques d’una classe online".

Per a evitar que aquesta bretxa digital els afecte el rendiment acadèmic i les habilitats cognitives es en marxa aquest servei d’atenció pedagògica, que serà atès pel Gabinet psicopedagògic Municipal i pel departament d’Educació amb personal de consergeria amb coordinació amb els claustres dels centres de la ciutat. Els 7 psicopedagogs faran una atenció pedagògica mitjançant la via telefònica i atendran emocionalment i pedagogicament les mancances que tinga l’alumnat. Amb la informació rebuda hi haurà una coordinació entre el Gabinet Psicopedagògic per elaborar el pla d’actuació a realitzar per l’alumnat en confinament atenent totes les particularitats de cada xiquet i xiqueta.

Aquest pla d’actuació es realitzarà ambel personal docent dels centres, especialment les tutores del xiquet o xiqueta per coordinar totes les tasques. Aquest dossier pedagògic elaborat per la docent i el Gabinet Psicopedagògic es prepararà al departament d’educació i es procedirà a repartir en els habitatges de l’alumnat més vulnerables. Al servei s’afegeix el psicòleg municipal del Departament de Joventut per poder elaborar un pla personal d’estudi per afrontar aquesta bretxa digital a l’hora de preparar les PAU, exàmens finals, o qualsevol dubte per coordinar-lo amb les orientadores dels Instituts i centres de secundària de la ciutat, podent ampliar-se la informació a través dels correus [email protected] i/o [email protected]

Destacats