Oltra defensa la "cohesió" del Botànic i espera esgotar la legislatura sense "sobresalts polítics"

Guardar

oltra
oltra

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat l'"element de cohesió important" del Govern del Botànic enfront de les "adversitats" que ha plantejat aquesta legislatura, i espera esgotar el que queda sense "sobresalts polítics".

Així s'ha pronunciat Oltra aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada si espera acabar els quatre anys sense sobresalts. "Rotundament sí", ha asseverat, encara que ha puntualitzat: "Més enllà dels que ens dóna cada dia aquest maleït virus".

Per a Oltra, "les adversitats al final acaben unint també" al marge de les diferències que "clar que hi ha". No obstant això, ha incidit en què "diferencia no és sinònim de divisió ni de desestabilització", i ha reiterat que "aquest és el govern més estable de la història" de la Comunitat Valenciana. "Les diferents mirades i la pluralitat han aportat un factor estabilitzador", ha considerat.

Preguntada sobre el balanç que fa del Consell a mitjan legislatura, ha respost: "COVID-19". Així, ha defensat l'"esforç de reorganització, polític, pressupostari i administratiu" que s'ha realitzat arran de la pandèmia i el reforç al sistema sanitari, sociosanitari i educatiu que ha suposat. També ha citat la "vacuna social" que han posat en marxa amb ajudes a empreses i persones.

No obstant això, ha destacat que encara es continua actuant sobre "l'ordinari" i ha destacat lleis com la de Funció Pública, recentment aprovada, o els decrets de teletreball i del mapa de serveis socials.

IGUALTAT HA "PATIT MOLT"

Precisament, sobre el departament que dirigeix (Igualtat i Polítiques Inclusives), ha indicat que s'ha "sofert molt" per les persones majors i per les quals estan en residències. No obstant això, ha destacat les ajudes donades als ajuntaments per a l'emergència i la coordinació amb el tercer sector, entre altres.

En aquest sentit, ha incidit en la "vacuna social" per a "sostenir d'una banda l'emergència sanitària en els nostres centres, i sostenir a les persones que estaven en la xarxa". També ha remarcat l'"agilitació" de la prestació de la Renda Valenciana d'Inclusió i la seua compatibilitat amb l'Ingrés Mínim Vital.

A més, ha destacat que han continuat desenvolupant la llei de serveis socials inclusius i construint el sistema públic de serveis socials, on ha destacat el desenvolupament del contracte programa per a les entitats locals, que entre en vigor aquest 2021 i la presentació del mapa de serveis socials i el de necessitats en atenció secundària i primària específica.

Preguntada sobre si fa autocrítica de la gestió, ha apuntat qüestions com la falta de material al principi de la pandèmia, per la qual ha remarcat que va demanar perdó el president, Ximo Puig, i ha assegurat que li "desespera" la lentitud dels processos administratius. "Tenim els mitjans que tenim", ha lamentat en referència a l'infrafinançament: "No és el mateix tenir un Ferrari que un carromato".

Arxivat a:

Destacats