Oci

Passejos amb barca, un rocòdrom i degustació de paella aquest cap de setmana en la Ciutat dels Arts

València acull diferents activitats per a celebrar la trobada de 500 "geocachers" arribats de tot el món

Guardar

Barques al llac de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Barques al llac de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Més de 500 persones arribades de tot el món visiten aquest cap de setmana València en la trobada GeoValencia, que se celebra en la Ciutat dels Arts i les Ciències des de hui i fins al diumenge.

Un esdeveniment que converteix la capital del Túria en camp base de la comunitat internacional del "geocaching", una activitat que consisteix a amagar "tresors" amb l'objectiu de donar a conéixer llocs especials.

Precisament el nucli urbà de València oculta aproximadament 300 "cachés" (tresors) que la comunitat "geocacher" amaga en diferents punts. En aquest sentit, fa dos anys Visit València va llançar "Tras las pistas del santo Grial", una experiència turística basada en el "geocaching" que permet descobrir el pas del Sant Greal per València i va ser guanyadora del premi FITUR Activo en 2021.

Hemisfèric
Hemisfèric

Activitats gratis en la Ciutat de les Arts i les Ciències

Així, del 30 de setembre al 2 d'octubre, s'han organitzat diverses propostes d'activitats per a la comunitat "geocacher" i també per a totes les persones que volen viure aquesta experiència de manera gratuïta.

Aquest dissabte 1 d'octubre el programa inclou passejos amb barca des del llac del Museu de les Ciències, escalada en un rocòdrom instal·lat a l'Hemisfèric, un "scape room" col·laboratiu, així com una degustació de paella valenciana per a aquells que compren el seu tiquet. El dia acabarà amb una festa per a celebrar aquesta primera trobada i donar a conéixer al millor "geocacher".

El diumenge 2 d'octubre, últim dia d'aquesta cita, tindrà lloc un CITO (Cache-In Trash-Out), una activitat en la qual la comunitat "geocacher" vol retornar a l'entorn el que li ha donat amb una activitat col·laborativa. En aquest cas, l'Oceanogràfic ofereix dues sessions amb xarrades divulgatives sobre la cura de la mar.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la potenciació del turisme intel·ligent i sostenible i té com a objectiu convertir València en capital de la comunitat internacional de "geocachers", perquè això comporte a la celebració anual d'aquest esdeveniment en el qual es podria arribar a concentrar a milers de persones.

Destacats