Oci

L'IVAJ aposta pel desenvolupament de les activitats d'oci educatiu

Aquest dilluns entra en vigor l'autorització per a desenvolupar aquestes activitats en la Comunitat Valenciana

Guardar

oci-educatiu-IVAJ
oci-educatiu-IVAJ

El director de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha mostrat la seua satisfacció per "la normalització de l'oci educatiu" i ha realitzat una crida a l'"oci educatiu responsable" amb motiu de l'entrada en vigor de l'autorització de la Generalitat per al desenvolupament de les activitats d'oci educatiu en la Comunitat Valenciana.

A partir d'aquest dilluns entra en vigor la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de l'11 de març, en la qual s'actualitzen les mesures COVID-19 i que estaran vigents fins al 12 d'abril.

Jesús Martí ha afirmat que "entrem en una nova etapa en la qual es poden acomplir les activitats d'oci educatiu i d'escoles d'animació juvenil, organitzades tant per les administracions com per les entitats o associacions juvenils d'educació no formal". "Hem de fer-ho amb totes les mesures i amb l'empenyiment que caracteritza a aquestes entitats".

Martí ha agraït al Consell Valencià de la Joventut, a l'Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu (Avecoe) i a l'Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV) el seu treball i la seua aposta pel desenvolupament de les millors activitats en aquests moments. Així mateix, ha valorat que "els cursos de monitor i monitora de temps lliure poden reprendre la seua activitat presencial".

En les instal·lacions interiors o exteriors on es desenvolupen aquestes activitats no es podrà superar l'aforament del 30% del seu aforament. Les activitats hauran de realitzar-se en grups de fins a un màxim de 10 persones, a més de la persona monitora.

En qualsevol cas, hauran de respectar-se les mesures de seguretat i distanciament físic, seguretat interpersonal, higiene, neteja, prevenció, i seguint les indicacions contingudes en els protocols establits a aquest efecte per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la COVID-19.

Albergs i campaments 'Viu l'estiu'

El director de l'IVAJ ha informat que ja està obert el programa d'oferta concertada d'activitats d'oci educatiu en campaments i albergs per a grups de joves de la Comunitat Valenciana dins de les propostes 'Viu l'Estiu 2021'.

"Hem activat un total de 2.168 places, en els campaments de Navalón i Jaume I d'Alcossebre, així com en els albergs La Marina en Moraira-Teulada, Mar i Vent, a Piles, i en l'alberg de Biar per a estades de grups, amb activitats d'oci educatiu des del 27 de juny al 5 de setembre", ha explicat.

Poden sol·licitar l'ús de les instal·lacions de l'IVAJ les associacions juvenils, els grups escolars de Primària, Secundària, Batxillerat, cicles formatius, universitats, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats públiques o privades i, també, els grups de joves que organitzen activitats d'oci educatiu de la Comunitat Valenciana.

Destacats