Oci

Degustacions, tastos i 'showcookings' mostraran el costat més "exquisit" de la Comunitat aquest cap de setmana

Guardar

Aiolia del Leone
Aiolia del Leone

Degustacions, tastos i 'showcookings' amb productes autòctons mostraran l''Exquisit Mediterrani' aquest cap de setmana en la segona edició de la 'Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana' que se celebra en el Saló Arqueries del Museu de les Ciències Príncep Felip de València.

Al voltant de 120 empreses del sector turístic es donaran cita en aquest esdeveniment que presentarà el president de la Generalitat, Ximo Puig, un espai obert al públic pensat per a donar a conéixer l'oferta turística de la Comunitat.

Els assistents trobaran una àmplia diversitat de propostes per a gaudir de la cultura, la gastronomia, les festes, la naturalesa, l'aventura, la muntanya, l'entorn rural i itineraris, o el patrimoni, entre moltes altres propostes, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En els diversos espais reservats per a això, s'oferiran 60 degustacions, 'showcookings' i tastos. La paella tindrà un protagonisme destacat tots els dies com a homenatge al #WorldPaellaDay.

L'oferta turística gastronòmica de la Comunitat Valenciana comptarà amb una especial presència en la II Mostra de Turisme en quatre espais 'L'Exquisit Mediterrani', amb prop de 200 metres quadrats destinats a l'exposició d'ofertes experiencials entorn de la gastronomia: des de restaurants, alta gastronomia, cellers, almàsseres i altres interessants propostes de vivències gastronòmiques singulars.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la fira suposa "una excel·lent oportunitat per a les empreses i destinacions turístiques d'una banda, i per al públic valencià per un altre, ja que permet conéixer en un mateix espai tota l'oferta turística i gastronòmica més rellevant".

L'objectiu és que la ciutadania de les tres províncies de la Comunitat Valenciana puguen conéixer la diversitat de l'oferta que poden trobar en el seu propi territori. Colomer ha assenyalat que aquest certamen sorgeix per al principal mercat emissor, el dels propis ciutadans de la Comunitat.

ESPECIAL PRESÈNCIA DE LA GASTRONOMIA

Està previst que més de 20 empreses i clubs de producte gastro-turístic duguen a terme 15 degustacions populars i prop de 40 presentacions de 'showcooking', tastos de vins i olis i de tota mena d'experiències enogastronòmiques.

A més de la participació de professionals de l'alta cuina, es posaran veure en la zona de 'showcooking' propostes innovadores sobre receptes tradicionals carregades de respecte pel producte agroalimentari de la Comunitat Valenciana i la sostenibilitat territorial.

Destaca l'especial col·laboració de l'Associació de Professionals de la Cuina de la Comunitat Valenciana i l'homenatge Vega Baixa Live que tindrà lloc el diumenge amb la participació de les xefs Encarni Infants, d'Almoradí, i Aurora Torres, de Los Montesinos, per a posar en valor la importància de l'horta en la gastronomia de la Vega Baixa i el reconeixement a l'esforç que estan realitzant els restaurants i els agricultors per a recompondre la situació després de les passades inundacions patides a la comarca.

La Zona d'Enoturisme-Tastos comptarà amb la participació de la Federació d'Enoturisme de la Comunitat Valenciana i les rutes del vi de Castelló, Utiel-Requena i Alacant, a més d'un gran nombre d'almàsseres de'oleoturisme i cellers enoturístiques de tota la geografia.

Cal destacar la trobada comercial que tindrà lloc en aquesta zona el dissabte entre operadors turístics (com Civitatis, Viatges Iverem, Destina, Across Spai, Nattule o Atrapa'l) i un grup de 15 empresaris del enoturismo de la Comunitat i rutes del vi.

Pel que respecta a la Zona Gastro, a més de rebosteria tradicional com pastissets i cocs de sagi de Canals, productes artesans de Pedralba o el pastís dolç i salat amb orxata d'Almàssera, cal destacar la degustació popular que s'oferirà en aquest espai de 12 paelles per al públic, com a homenatge al plat més internacional de la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

119 ESPAIS EXPOSITIUS

Respecte a la distribució dels espais, comptarà una zona per a empreses i associacions, totalment orientada a producte formada per 119 espais expositius.

A més, el certamen comptarà amb una zona de 'showcooking' de 105 metres quadrats on es realitzaran demostracions de cuina i degustacions, una altra zona de tastos de 60 metres quadrats on es realitzaran tastos de vi, oli i demostracions de cocteleria; una zona gastro destinada al repartiment de degustacions; un escenari polivalent per a presentacions, ponències i espectacles; una zona d'artesania; així com una zona de marques turístiques perquè disposen d'un punt d'informació propi i diferenciat de la zona d'empreses.

A més, s'habilitarà una zona en l'exterior del recinte on s'oferirà als vianants diferents degustacions a més de comptar amb animació, performances i música.

Arxivat a:

Destacats