Una aplicació per al mòbil localitza botigues que no utilitzen plàstics en els seus productes

Go Zero Waste té un registre de més de 170 negocis que renuncien a aquest material en ciutats com València, amb filtres també per tipus de producte

Guardar

mercado-ecologico-plaza-ayuntamiento-valencia
mercado-ecologico-plaza-ayuntamiento-valencia

Els problemes mediambientals i la contaminació per un ús descontrolat del plàstic i, sobretot, per la seua falta de reciclatge, s'han colat en el dia a dia de les persones com un dels temes de més actualitat i atenció. De fet, segons una enquesta de l'empresa Unilever, el 33% dels espanyols concep el plàstic com la seua segona preocupació respecte al medi ambient. És per això que cada vegada hi ha un moviment més ampli de persones i campanyes que reivindiquen a les empreses que no oferisquen productes amb aquest material, però són poques les que el fan, segons ha demostrat l'aplicació Go Zero Waste.

Go Zero Waste és una aplicació per a dispositius mòbils que localitza els establiments que no utilitzen plàstic perquè qualsevol persona que desitge canviar els seus hàbits puga fer-ho. Es tracta d'empreses que ofereixen un servei de compra a granel, que reutilitzen les borses i els envasos i que aposten per productes reutilitzables. Una tendència que encaixa amb l'estil zero waste, "residu zero".

Oriol Segarra, membre de l'equip que duu a terme aquesta app, assegura a la periodista Paula Amer que l'objectiu és donar a conéixer els negocis que aposten pel residu zero, però també inclou altres funcionalitats, com la de fer la llista de la compra a través de la plataforma o oferir reptes als usuaris i usuàries perquè consumisquen de forma diferent. De fet, compta amb un cercador de productes específics (cosmètics, verdures, alimentació per a bebés, productes de neteja, aliments per a mascotes, restaurants, hotels o objectes que segueixen aquesta tendència, per exemple) perquè puguen trobar més fàcilment el que necessiten, així com un filtre d'ubicació per a saber quina és la botiga més pròxima on adquirir-los.

Malgrat que va començar a funcionar fa a penes setmanes tant per a mòbils Android com Iphone, hui dia compta amb 20 ciutats, 10 reptes per a aqueix canvi d'hàbits i 172 botigues en el seu registre, la majoria a Barcelona i Catalunya, però també a Madrid, Bilbao, Santander i València, que compta amb la botiga Granel, situada al carrer Albacete número 13 de València, en la zona de Jesús.

Així mateix, els usuaris també tindran un comptador del plàstic que han estalviat amb els seus reptes i, en un futur, s'introduirà un rànquing per a conéixer qui ha generat menys residus, encara que també serà possible obtenir unes altres recompenses, com descomptes en botigues. En el futur, així mateix, els creadors (Segarra, Martí Morató i Magda Cebrián) es plantegen instal·lar una plataforma de pagament amb els comerços per a poder fer la compra mitjançant el mòbil.

L'aplicació Go Zero Waste pot descarregar-se tant en Google Play com en App Store i és gratuïta, encara que les empreses que vulguen formar part del registre hauran de pagar per a això.

Destacats