Quin oratge farà esta semana Santa a la Comunitat Valenciana?

La Setmana Santa estarà marcada pels cels amb pols en suspensió i per la plutja a partir de dissabte

Guardar

lluvia_valencia
lluvia_valencia

Tot apunta al fet que els dies assolellats dels quals hem pogut gaudir durant aquesta setmana tenen prompte fi. Les vacances de Pasqua i Setmana Santa estaran marcades per la inestabilitat atmosfèrica, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que deixarà possibles pluges i tronades que guanyaran intensitat diumenge i dilluns. A més a més, predominarà la presència de pols en suspensió. Pel que fa a les temperatures, aniran en ascens fins divendres i en descens des de dissabte.

Dijous Sant es presentarà amb núvols mitjans i alts que tendiran a desaparéixer a mesura que avance la jornada. Això sí, serà probable la presència de pols en suspensió que farà que els cels s'ennuvolen a conseqüència de la calitja. Les temperatures es mantindran sense canvis o en lleuger ascens i el vent de l'est serà fluix.

La nuvolositat anirà en augment durant el Divendres Sant. Hi haurà intervals de núvols mitjans i alts al matí que tendiran a fer que el cel s'ennuvole, sobretot a la meitat nord. Podria ploure a l'interior de la meitat nord, fins i tot en forma de tempesta i amb fang a partir de migdia. En la resta de la Comunitat, no es descarten pluges disperses. Les temperatures seguiran amb pocs canvis excepte en el sud de València, on les màximes ascendiran. A la ciutat de València la probabilitat de pluges serà del 30%.

El Dissabte Sant es produirà un increment de la inestabilitat, amb ruixats a l'interior que, probablement, s'aniran estenent a la resta de la Comunitat. Les màximes aniran en descens i vent de l'est serà fluix. A la ciutat de València seran probables les precipitacions fins a un 50% i els termòmetres es quedaran en els 20 graus.

El pronòstic d'Aemet és menys concret a partir del Diumenge de Resurrecció. Malgrat això, contempla la possibilitat que es mantinga la inestabilitat en l'àrea mediterrània, amb probables ruixats i tempestes que podran ser més intenses en sistemes muntanyencs de Catalunya i la Comunitat Valenciana i en el sud del sistema ibèric.

A partir del Dilluns de Pasqua és probable que un centre de baixes pressions situat sobre les Illes Britàniques produïsca sobre la Península l'entrada d'una massa d'aire fred d'origen polar, secundada per un règim de vents de component nord, sobre l'evolució del qual encara existeix incertesa. No obstant això, Aemet pronostica que els mercuris podrien fregar fins als 30 graus a l'ombra a la ciutat de València (27 graus). Una situació ben diferent de la de la resta del territori espanyol, on la massa d'aire fred podria deixar temperatures gèlides i fins i tot una mica de neu en els punts més alts.

Així, el dilluns i dimarts s'esperen precipitacions en el terç nord peninsular, que podran ser localment persistents, i en forma de neu en zones de muntanya, amb cotes inferiors a 1000 metres, i també seran possibles algunes precipitacions en forma de ruixats en zones muntanyenques del nord-est i Balears.

Destacats