Pluges fortes i vent intens en la Comunitat aquesta setmana

Guardar

tiempo_valencia
tiempo_valencia

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avisa de precipitacions fortes, vents intensos i mal estat de la mar durant els primers dies de la setmana en l'àrea mediterrània per l'entrada d'una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) per la Península.

Les precipitacions més intenses s'esperen el dimarts en àrees de Catalunya, el dimecres en la Comunitat Valenciana i Balears i, a partir del dimecres i amb major incertesa, es concentrarien en zones del terç sud-est peninsular i punts de Balears.

Segons informa l'AEMET, a partir de les últimes hores del dilluns 9 de setembre, aquesta DANA entrarà pel Cantàbric oriental, desplaçant-se al llarg del dimarts de nord a sud per l'est de la Península i romanent, possiblement, estacionària entre el sud-est peninsular i el nord d'Àfrica durant els dies següents.

Aquesta situació afectarà de forma més important a l'àrea mediterrània, amb precipitacions fortes, ocasionalment molt fortes, vents intensos i mal estat de la mar, durant diversos dies.

També afectarà altres zones de la Península, amb precipitacions persistents en l'àrea cantàbrica el dimarts i vents forts en àmplies zones de la Península el dimarts i dimecres, sobretot en zones de muntanya.

Així mateix, serà significatiu el descens tèrmic el dimarts, que podrà ser fins i tot "extraordinari" en zones de l'interior peninsular. També s'esperen nevades a Pirineus a partir dels 2.000 i 2.200 metres.

INCERTESA PER L'EVOLUCIÓ DE LA DANA

L'AEMET destaca que existeix "poca incertesa" quant a l'entrada de la DANA i el seu desplaçament el dimarts per l'est peninsular, però reconeix que sí que n'hi ha quant a l'evolució d'aquesta durant els dies següents. Si bé, la majoria dels escenaris en data de hui, diumenge 8 de setembre, indiquen la seua permanència entre el sud-est peninsular i nord d'Àfrica durant, almenys, dimecres i dijous.

D'acord a aquesta evolució, les precipitacions més intenses s'esperen el dimarts en àrees de Catalunya, el dimecres a la Comunitat Valenciana i Balears i, a partir del dimecres i amb major incertesa, es concentrarien en zones de l'interior sud-est peninsular i punts de Balears.

No obstant això, l'AEMET adverteix que xicotets canvis en l'evolució de la DANA i amb el règim de vents en nivells baixos, es podrien desplaçar els màxims de precipitació a altres zones.

Destacats