La nova DANA arribarà aquest dilluns a la Comunitat Valenciana

Podran arribar a caure més de 200 litres per metre quadrat en algunes zones del litoral mediterrani

Guardar

lluvias archivo
lluvias archivo

La Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que afectarà la Comunitat a partir d'aquest dilluns pot deixar precipitacions acumulades de més de 200 litres per metre quadrat en el nord del territori valencià, segons un butlletí informatiu especial emés per Aemet.

Un front atlàntic molt actiu deixarà aquest dissabte precipitacions en bona part de la península i el diumenge, més afeblit, aconseguirà l'àrea del mediterrani, encara que amb pluges més febles i menys generalitzades, però registrarà un canvi a partir de les últimes hores del dilluns, començat per la zona mediterrània.

S'espera que el dilluns s'aïlle de la circulació general una DANA sobre l'oest de la península que es desplaçarà al centre i meitat sud peninsular fins a aconseguir el dijous el nord-est i Balears. Com a conseqüència, s'esperen precipitacions localment fortes i persistents en zones de la meitat oriental, entre elles la Comunitat Valenciana i Balears.

Així, les precipitacions podrien arribar a ser torrencials durant el dimarts i tendiran a disminuir pel sud al llarg del dimarts i dimecres. Les majors quantitats de precipitació acumulada s'esperen en el nord de la Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya, on s'acumularan més de 200 litres per metre quadrat en algunes zones.

També hi haurà un temporal marítim que afectarà probablement els litorals i zones costaneres del Mediterrani al llarg del dimarts i dimecres. Aquest escenari evolucionarà fins al dimecres i previsiblement disminuirà a partir del dijous.

Aemet mantindrà actiu aquest diumenge l'avís groc per fenòmens costaners en el litoral sud d'Alacant, i activarà avisos grocs per precipitació acumulada de 20 l/m2 (20 mm) en una hora a partir del dilluns i fins al dimarts en el litoral d'Alacant i litoral sud de València.

Destacats