La neu cau a l'interior d'Alacant i València, amb baixada de temperatures

Guardar

nieve
nieve

Els municipis de l'interior d'Alacant i València viuen una jornada "plenament hivernal" de nevades i baixades de temperatures que, en algun cas, arriben als 20 graus de diferència respecte al dimecres, segons ha indicat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Els termòmetres, amb dades a les 16 hores d'aquest dijous, donen mostra del canvi que ha viscut la Comunitat Valenciana en 24 hores, en les quals ha passat d'un clima de primavera suau al fred hivern. Destaca el cas de Xàtiva (València), que ahir superava els 25 °C i hui té 20 °C menys, amb 5,5 graus. La mateixa caiguda s'ha registrat a Alcoi (Alacant), en passar de 21,6 graus a 1,6 °C.

Per part seua, Llíria i Turís viuen caigudes de 17,9 °C en 24 hores. La temperatura a Pinós descendeix 16,1 graus i l'enfonsament a Chelva és de 15,8 °C. Així, els descensos de temperatures són de més de deu graus a Chelva, Polinyà del Xúquer, Zarra, València, Miramar, Oliva, Utiel i Castelló.

Els termòmetres de la ciutat de València marcaven a les 16 hores del dimecres 18,3 °C, mentre que aquest dijous la temperatura a eixa mateixa hora era de 8 °C, encara que la mínima de la jornada s'ha registrat a les 14 hores, amb 6,8 graus.

No sols ha sigut la temperatura més baixa del dia (provisionalment), sinó que no es baixava de 7 °C a València des del passat 20 de gener. És a dir, des de la matinada del 20 de gener passat no hi havia una temperatura tan baixa com la de hui al migdia a València.

Aemet ha destacat que és "molt poc freqüent" tindre una temperatura tan baixa a València a les 14 hores en un dia de març. En setmanes falleres només havia ocorregut en 1939, un altre any sense falles com aquest de 2021.

Així mateix, la neu ha fet acte de presència de manera notable en els municipis de l'interior de la província d'Alacant i de València, encara que a primera hora de la vesprada ja cessava en aquesta província.

A Alacant, en concret a les comarques de l'Alcoià i El Comtat, ha nevat a una altitud de 500 metres en localitats com Alcoi, ciutat que registra molt fred amb 1,6 °C. Els nuclis més afectats han sigut Agres i Banyeres de Mariola. En aquest últim l'Ajuntament ha suspés les classes del torn de vesprada davant la intensitat de la nevada, segons ha informat el consistori en xarxes socials.

Els municipis en els quals ha nevat per damunt una cota de 600 metres han sigut Alcoi, Agres, Benifallim, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Ibi, Onil i Castalla. També en el Maigmo --terme municipal de Tibi--, segons ha informat el Laboratori de Climatologia.

Durant el matí, la neu ha caigut en algunes muntanyes de l'interior de València en cota a 1.000-1.100 metres. S'ha deixat veure a la comarca de la Vall d'Ayora-Cofrentes, amb una mica de granís en la localitat d'Ayora. També a Utiel, a Yátova, Enguera i Ontinyent.

Així, el dia també ha deixat ruixats intensos, però molt focalitzats en zones litorals del Baix Vinalopó. Mentre que a Elx la pluja acumulada ha sigut inferior a 5 mm i en l'aeroport es registren 15, en la zona de Valverde, entre Elx i Santa Pola s'han superat els 50.

Destacats