La Comunitat Valenciana està en avís per fortes ratxes de vent

Guardar

viento
viento

La Comunitat Valenciana té actius aquest dissabte avisos grocs i taronges per ratxes molt fortes de vent de l'oest i nord-oest, que poden arribar als 100 quilòmetres per hora durant la vesprada a l'interior nord de la província de Castelló, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, l'interior nord de Castelló està en avís taronja des de les 12.00 hores d'aquest migdia fins a la matinada, ja que les ratxes màximes poden arribar als 100 km/h.

A més, hi ha actius avisos grocs en el litoral nord de Castelló, l'interior nord i sud de València, l'interior d'Alacant i el seu litoral nord, per ratxes màximes d'entre 80 o 70 quilòmetres per hora.

Així mateix, el cel estarà poc nuvolós, amb alguns intervals de núvols alts a la vesprada, mentre que les temperatures aniran en descens, amb les mínimes al final del dia.

Les ciutats de Castelló i València tindran màximes de 20 graus i mínimes de 9 i 12 graus, respectivament, mentre que Alacant oscil·larà entre els 22 i 12 graus.

La jornada més freda s'espera en l'observatori de Morella (Castelló), on els termòmetres poden baixar fins als 5 graus i no superaran els 10 graus. A Requena, la temperatura mínima serà de 6 graus, si bé en aquest cas es preveu una màxima més elevada, de 14 graus.

En diversos punts de la Comunitat Valenciana les màximes arribaran als 20 graus. És el cas de Gandia (València), València, Castelló, La Vall d'Uixó (Castelló) i Dénia (Alacant). De fet, a Alacant, tant la capital provincial com Elx i Orihuela preveuen aconseguir els 22 graus de màxima, segons Aemet.

Destacats