L'entrada d'una massa d'aire fred deixarà mínimes d'1 grau a València en la nit de Reis

Guardar

Persona abrigada pel carrer
Persona abrigada pel carrer

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha emés un avís especial per a l'activació de protocols preventius davant l'entrada d'una massa d'aire fred que deixarà temperatures mínimes de fins a -5 graus en municipis de l'interior de la Comunitat Valenciana i de 0° en zones del litoral en la nit de Reis. En concret, a la ciutat de València el termòmetre descendirà fins als 1,3 °C.

Les temperatures més baixes s'esperen en la matinada de Reis, entre els dies 5 i 6, quan la massa d'aire fred estarà "plenament establida" sobre la Comunitat, el cel estarà poc nuvolós, però l'alerta es mantindrà fins al dia 10 de gener, segons ha informat Aemet. Així mateix, s'esperen pluges generalitzades des del dijous i fins al diumenge, que en les cotes més altes podrà ser neu.

Per a la matinada de Reis s'esperen temperatures per davall dels -4 graus en diversos punts de l'interior de la Comunitat. En concret, Utiel (València) registrarà -4,7° i Morella (Castelló), -4,4°. Els termòmetres marcaran -3,9° a Villena, -3,3° a Atzeneta del Maestrat i -2,3° a Xàtiva.

A més, en diverses localitats del litoral el mercuri arribarà els zero graus. Així, Castelló de la Plana registrarà una mínima d'1,5°, València d'1,3°, Alacant de 2,6° i Elx d'1,9°.

Per això, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha recomanat als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la "necessària" atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, especialment aquells lligats amb la cota de neu, amb la finalitat d'activar "amb antelació" els seus protocols d'actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Destacats