El temporal deixa més de 100 litres en el Montgó amb caiguda de temperatures

Guardar

dana_valencia
dana_valencia

El temporal de pluges que està afectant al litoral mediterrani ha deixat un total de 108,7 litres per metre quadrat en l'observatori del Montgó, en el terme municipal de Xàbia. Aquesta quantitat és la més important en una jornada freda, en la qual a les 14.00 hores es registraven 13 graus a València i Alacant, prop de 15 a Castelló i tan sol cinc graus en la localitat de Castellfort, en la comarca dels Ports.

Així ho ha indicat en el seu compte de Twitter l'Agència Estatal de Meteorologia, que també ha destacat altres registres, com els 84,2 litres d'Orba; els 77 de la Platja de Miramar o els 70,2 de la Vall de Gallinera.

Les comarques de la Marina Alta i la Safor són les que majors quantitats acumulen: 68,8 litres a Pego, 66 en l'Atzúbia i la Vall de Laguar; 64,7 a Oliva o 60 a Miramar. En l'observatori que es troba en el casc urbà de Xàbia, enfront dels 108,7 del Montgó; s'han arreplegat 48 litres.

En la província de Castelló, els acumulats de pluja són inferiors encara que també hi ha quantitats destacables, particularment al nord de la demarcació. És el cas dels 47,9 litres de Vinaròs, els 40,4 de Traiguera o els 33 de Morella.

En el sud d'Alacant, la zona més afectada per la DANA del setembre passat, també s'han arreplegat quantitats considerables. Així, a Torrevella s'han arreplegat 35,3 litres; en la pedania torrevejense de la Mata, 31,7; i a Oriola, 16,2. També ha tornat a ploure a Ontinyent, localitat afectada pel desbordament del riu Clariano al setembre, i que porta recollits 34,6 litres fins a les 14.00 hores.

Quant a les capitals de província, Alacant ha sigut la que més pluja ha acumulat, amb 33,2 litres. En el seu observatori, la temperatura era de 13,2 graus a les 14.00 hores. A València, a aqueixa mateixa hora, els pluviòmetres arreplegaven 20,3 graus i el termòmetre marcava 13 graus; mentre que a Castelló s'havien arreplegat 16,2 litres i la temperatura era de 14,7 graus.

Aemet ha destacat que aquest mateix dissabte, a la mateixa hora, les temperatures en el litoral rondaven els 28 graus, mentre que avui amb prou faenes s'aconsegueix la meitat d'aqueix registre.

Destacats