El fort vent causa diferents danys en la Comunitat Valenciana

Guardar

bomberos
bomberos

El fort vent que s'ha registrat aquest divendres en la Comunitat Valenciana --a Morella s'ha arribat a ratxes de fins a 124 km/h-- ha obligat a tancar parcs, jardins i el cementeri de València i ha causat diferents danys en municipis de l'autonomia. Així mateix, s'ha tancat el port de València i el de Sagunt.

A la província de València, els bombers han realitzat desenes d'actuacions. En total, fins a les 13.30 hores, han registrat 64 avisos per vent.

Per tipologia, hi ha hagut 30 avisos relacionats per arbres, siga branques o arbres caiguts a la via pública o a les carreteres; altres 27 avisos han correspost a caigudes o risc de caiguda de diversos d'elements als carrers de la província, des de planxes metàl·liques, a teules, cartells publicitaris o vidrieres; i altres set casos s'han degut a caiguda de pals elèctrics o cablejat.

A més, el Consorci s'ha mobilitzat a tres incendis de vegetació: un entre Turís i Buñol, un altre a Picassent i un altre a l'Alcúdia.

Per part seua, els bombers del Consorci d'Alacant han treballat des de les 10.21 hores fins a les 12.57 hores en 37 intervencions per danys materials en via pública i en edificis. Les localitats més afectades han sigut Dénia (11), Elx (7), Alcoi, Elda, Aspe i Novelda, i com a comarca, la Marina Alta.

Entre altres incidents, ha saltat part de la llana de roca i planxes de la teulada d'una fàbrica de torrons de Xixona sobre un col·legi, encara que no hi ha hagut que lamentar danys personals.

Destacats