El cap de setmana portarà un descens de temperatures i inestabilitat que podria continuar la setmana vinent

Guardar

calor_alerta
calor_alerta

El cap de setmana estarà marcat per la inestabilitat i el descens de les temperatures en el terç nord peninsular, amb tempestes i ruixats particularment forts a Catalunya i Balears, que donaran un respir al començament de la setmana vinent abans de tornar a una situació d'inestabilitat dimecres que ve amb probabilitat de ruixats en el nord i zona mediterrània i un nou descens de les temperatures.

Segons ha precisat a Europa Press la portaveu de l'AEMET, Ana Casals, el temps d'aquest cap de setmana ve condicionat per una baixada de temperatures en nivells alts, que es traduirà en un descens de temperatures generalitzat principalment en el terç nord peninsular. Per contra, en zones del sud-oest de la Península, sud d'Extremadura i la vall del Guadalquivir les temperatures continuaran en nivells alts durant bona part del cap de setmana.

En concret, aquest divendres 24 i el dissabte 25 s'esperen precipitacions en l'extrem nord peninsular, així com en zones muntanyenques del terç oriental, amb probables ruixats i tempestes puntualment fortes en el nord-est de Catalunya i a Balears. En la resta del país predominarà el temps estable.

El diumenge 26 predominaran els cels poc nuvolosos o buidats excepte en el litoral de Catalunya i la Comunitat Valenciana, on persisteix la probabilitat de ruixats i tempestes ocasionals tendint a remetre durant el dia.

A Canàries, les temperatures descendiran durant del dissabte, diumenge i fins i tot el dilluns aconseguint valors "més suaus" que els que s'han registrat els últims dies. A més, s'espera vent en la vall de l'Ebre, nord de Balears i Canàries orientals, predominant la component nord.

La setmana vinent s'inicia en la Península i Balears amb predomini de cels poc nuvolosos i ascens generalitzat de les temperatures. Per al dimarts 28 es preveu un augment de la inestabilitat, amb ruixats i tempestes en la meitat nord, que en l'àrea cantàbrica i alt Ebre podrien ser forts. El dimarts es produirà també un descens de les temperatures en la meitat oest que faran que fins i tot se suavitzen les altes temperatures de la conca del Guadiana i el Tajo.

EXTENSIÓ DE LA INESTABILITAT

Segons Casals, aquesta inestabilitat ve provocada per una altra depressió de nivells alts que ocasiona aire va fregir en altura enfront de la calor de la superfície i que entrarà en la Península per l'oest. Aquesta massa d'aire fred començarà a introduir-se per Galícia per a després estendre's a les regions d'Astúries, Alt Ebre, Navarra i Oesca.

Així, es manté el dimecres 29 la inestabilitat i les precipitacions en el nord peninsular augmentant la probabilitat de ruixats cap a l'àrea mediterrània i descendint les temperatures.

A partir del dijous, augmenta la incertesa sobre l'evolució atmosfèrica, encara que persisteix la probabilitat de ruixats, principalment en el terç oriental i àrea mediterrània, i les temperatures tendeixen a ascendir, sobretot per l'oest.

A Canàries, durant la setmana pròxima bufaran vents alisis de component nord, amb nuvolositat en el nord de les illes i probabilitat d'algunes pluges febles en les de major relleu; no s'esperen canvis significatius en les temperatures.

Destacats