Avís taronja a la Comunitat Valenciana per nevades que poden arribar als 15 cm en punts de l'interior

Guardar

nevadas-valencia
nevadas-valencia

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat el nivell taronja a la Comunitat Valenciana en poder arribar aquest dijous als 15 centímetres de neu en punts de l'interior.

Així mateix, el Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la situació 0 del procediment d'actuació enfront del risc de nevades en les comarques d'Utiel-Requena i Alcoi. Estan en el mateix nivell les comarques dels Ports i el Baix Maestrat.

Les precipitacions i les nevades són a primera hora d'aquest dijous febles i se n'aniran intensificant al llarg del matí. A Utiel s'han acumulat 1.6 l/m2 de matinada amb una espessor de neu inferior als 2 cm.

La cota de neu se situa en aquesta jornada entre els 500 i 800 metres a Alacant i València i pot baixar fins als 200 metres a Castelló. S'espera vent del nord i nord-est, moderat en el litoral i fluix en l'interior.

Les temperatures mínimes i màximes aniran en descens. Així, la província d'Alacant preveu una mínima de 8º i una màxima de 12; la de Castelló, de 6 i 8º; i la de València, de 6 i 9º. Vilafranca ha arribat aquest matí als -3.4º i Castellfort als -3.0º.

Destacats