Alerta taronja en la Comunitat Valenciana per fenòmens costaners i pluges

S’espera màxima alerta taronja en les costes de la Comunitat per a aquest dimecres, a més d’alerta groga per vent i pluges

Guardar

El tiempo en Valencia: Lluvias
El tiempo en Valencia: Lluvias

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha previst per a hui i demà pluges localment fortes o molt fortes en tota la Comunitat Valenciana, a més de les regions del sud-est peninsular i Balears. Ara com ara, les alertes grogues s'estenen fins al dimecres, s'espera que el dijous el temporal es calme.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior ha anunciat una alerta especial, després de la previsió d'Aemet que les pluges superen els 100 litres per metre quadrat a les províncies de València i Alacant.

En la part costanera de la Comunitat Valenciana també hi ha un albire especial per vents de més de 100 km ara com ara i ones que poden arribar als 4 metres, durant la jornada de hui i la del dimecres. En principi, el dijous també es mantindrà aquesta alerta durant el matí.

Alerta taronja el dimecres a les costes

Per a demà, el litoral de les províncies de València, Castelló i el nord d'Alacant es mantindrà en avís taronja per fenòmens costaners, amb ones que poden arribar fins als 5 metres. Per part seua, la possibilitat de forts vents i pluges manté l'avís groc en aquestes mateixes zones, a més de l'interior de la província de València.

https://twitter.com/AEMET_CValencia/status/1201810110756069376

Pel que fa a les temperatures, la màxima per a la jornada del dimarts 3 de desembre serà de 14 graus, i la mínima de 10. Es preveu que continue plovent gran part del dia i el vent vaja prenent força a partir de les 18 hores.

Per part seua, el dimecres pujaran lleugerament les temperatures, arribant als 16 graus de màxima, i els 10 de mínima. Segons ha informat Aemet, l'alerta per fenòmens costaners pujarà a la màxima taronja a València i Castelló, a més de mantenir l'avís groc en pluja i vents.

Per al dijous, s'espera que únicament es mantinga l'alerta groga per fenòmens costaners, mentre que continuarà plovent, amb menys intensitat.

Destacats