Activada la preemergència per pluges en València

Guardar

preemergencia_lluvias
preemergencia_lluvias

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha activat la preemergència per pluges en el litoral sud de València i el nord d'Alacant, segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter.

Així mateix, des del centre s'ha activat el risc groc a València i Castelló i l'interior d'Alacant durant la jornada d'aquest dissabte i en tota la Comunitat per a aquest diumenge.

El cap de setmana estarà marcat per les pluges i tempestes i pel temporal a la Comunitat a conseqüència d'una Depressió Aïllada en Nivells Alts de l'Atmosfera (DANA) que afectarà almenys fins al dimecres a pràcticament tot el país excepte a Canàries.

Així, l'AEMET ha informat que entre hui i el dilluns, la DANA estarà molt probablement situada en el sud-oest i que el vent de component aquest bufarà especialment a Andalusia oriental, àrea de l'Estret, Melilla, Múrcia, Comunitat Valenciana i extrem oriental de Castella-la Manxa.

Els ruixats i tempestes seran probablement fortes i fins i tot molt fortes o persistents i també s'espera calamarsa localment. A partir del dimarts i els següents dies, la predicció té bastant incertesa, ja que la seua posició oscil·larà entre el sud de Portugal, el centre i el sud-est peninsular, per la qual cosa admet que és difícil precisar les zones afectades.

Les temperatures es mantindran amb pocs canvis pel que fa al divendres. Així, la màxima més elevada es registrarà a Alacant, Dénia i Elx, amb 30 graus, mentre que a Morella tindran la màxima més fresca, amb 22. A València i Castelló, les temperatures no superaran els 27 graus.

Per la seua banda, les mínimes rondaran els 20 graus en la costa i seran significativament més baixes a l'interior. Morella registrarà la temperatura mínima més baixa, amb 14 graus, mentre que la més elevada seran els 23 d'Alacant. A València tindran 22 graus i a Castelló, 21.

Destacats