Quina serà la imatge gràfica de les Falles de 2021? Demà es coneixerà el nom del dissenyador

Quasi 50 professionals del disseny o la il·lustració han presentat les seues candidatures per a ser el dissenyador del cartell de les Falles de València

Guardar

0120 cartell Falles 2020 nit
0120 cartell Falles 2020 nit

Des que l'Ajuntament de València va traure a concurs el disseny del cartell de les Falles de València en 2014, cada any han anat augmentant el nombre de candidatures. Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva, assegura que "estes xifres demostren l'interés creixent que desperta la realització dels cartells d'una festa tan important com les Falles". Per a conéixer el cartell per a les Falles de València 2022 encara queda temps, però el que sí que es coneixerà prompte serà el nom del dissenyador. Demà dimecres, dia 29 de juliol, es coneixerà qui serà el guanyador del concurs par a realitzar la imatge gràfica de les Falles per a l'any que ve. Va ser l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, que va fer una crida a projecte oberta i a la que s'han presentat un total de 49 candidatures de professionals del disseny, la il·lustració i empreses del sector.

La d'enguany ha sigut la sisena vegada consecutiva en què s'ha triat esta fórmula per professionalitzar la realització de la imatge gràfica de la festa gran de la ciutat. "La tradició de la cartelleria en les Falles i la Capitalitat Mundial del Disseny que ostentarà València en 2022 són dues qüestions íntimament vinculades i amb la imatge gràfica per a l'any que ve confiem que es repetirà l'èxit dels últims cinc anys, on els premis i els reconeixements als treballs fets han sigut nombrosos", ha ressaltat Galiana, qui ha recordat que la crida a projecte ha comptat un any més amb el suport de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), de l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i de l'Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAD).

Precisament eixes tres associacions estaran representades al jurat que triarà al professional, l'estudi de disseny o d'il·lustració, l'agència de publicitat o l'empresa del sector que dissenyarà la imatge gràfica de les Falles i les seues adaptacions a elements com ara els cartells de mobiliari urbà, els programes d'activitats o les xarxes socials. Hauran de valorar, entre altres criteris, l'experiència en projectes semblants, la qualitat dels treballs desenvolupats o l'originalitat i la creativitat en els resultats mostrats. Ho faran juntament amb Dídac Ballester, autor de la imatge gràfica de les Falles d'enguany i una altra persona en representació de la Junta Central Fallera, a banda de la Secretaria General de l'Administració Municipal.

Destacats