Junta Central Fallera pintarà els 382 punts on es planten falles a València per a "mantenir viu l'esperit"

Guardar

falla convento jerusalen
falla convento jerusalen

Junta Central Fallera (JCF) pintarà, durant la nit del 14 al 15 de març, els 382 punts on es planten els monuments a València en una acció que té l'objectiu de "donar una alta visibilitat a les comissions falleres de cada barri" i "ajudar a mantenir viu l'esperit" de la festa.

La resolució que adjudica aquests treballs explica que, "donada la impossibilitat de celebrar la setmana fallera en les seues dates tradicionals", del 15 al 19 de març, i "tenint en compte els fins institucionals que té atribuïda la JCF, entre els quals es troba la promoció de les falles", l'objectiu que es pretén és "promoure activitats que arriben al màxim de persones possibles" i que "ajuden a mantenir viu l'esperit faller".

Per això, JCF ha encarregat la pintura dels 382 punts on es planten habitualment monuments fallers, que haurà d'executar-se durant la nit del 14 al 15 de març, aprofitant la limitació a la mobilitat nocturna a causa de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Amb aquesta acció es pretén "donar una alta visibilitat a les comissions falleres de cada barri" i "posar en valor als fallers i falleres i el seu esforç per continuar treballant amb la mateixa intensitat que sempre en èpoques tan complicades com l'actual".

Aquesta iniciativa se suma a les activitats programades per la JCF per al període del 26 de febrer al 19 de març, que inclou un monument col·lectiu, ofrenes des de casa i una flama en la plaça de l'Ajuntament en memòria de les víctimes de la pandèmia.

El passat 1 de març, la Delegació de Falla va iniciar la construcció online d'una falla, amb exposició del ninot inclosa, amb la col·laboració de tot el món que vulga aportar ninots. Un dia abans, les Falles van celebrar una Crida "diferent, màgica, plena de sentiments, records i afecte" a través d'un vídeo que recollia fragments dels discursos de les falleres majors de València de l'última dècada.

D'altra banda, el pròxim 10 de març, quan farà un any de la suspensió de la festa, s'instal·larà en la plaça de l'Ajuntament un peveter amb una flama encesa per a recordar a totes les persones que ja no estan. El 13 de març es convida que es penge en les balconades i finestres de les cases qualsevol element identificatiu de la festa, com a bruses o mocadors. I per a les nits del 14 i 15 de març, nits de 'plantà', s'anima a compartir eixos sopars de la plantà tan especials en les xarxes.

Del 15 al 19 de març, la setmana gran de la festa, hi hauran 'globotaes' des de casa; classes d'animació i cardio en línia, i fins i tot tutorials de la gastronomia típica valenciana.

El 17 i el 18 de març són els dies per a l'ofrena. Es repartirà un retallable (que també es publicarà en les xarxes socials) fet pels artistes de la falla municipal infantil, Ceballos i Sanabria, de la Mare de Déu per a poder fer una ofrena a casa.

El 19 de març, dia de Sant Josep, es convida a les comissions i a la ciutadania a fer una paella a casa amb motiu del dia del patró, i mantenir així viu l'esperit de 'germanor' i unió aquest dia.

Destacats