València espera ja la caravana de la Volta Ciclista a Espanya que recorrerà la província de Requena a Gandia 

Guardar

RdP Vuelta Ciclista España 2016 foto_Abulaila (1)
RdP Vuelta Ciclista España 2016 foto_Abulaila (1)

El ciclisme valencià viu aquests dies dos de les seues cites més importants: aquest cap de setmana se celebra la VI Volta a València, en quatre etapes que recorreran un total de 502 quilòmetres per diferents municipis valencians, i dijous que ve 8 de setembre es correrà en la província l'etapa Requena-Gandia de la Volta Ciclista a Espanya.

La Diputació de València, des de les seues Àrees d'Esports i Turisme, aposta una vegada més per la promoció del territori valencià en tots els racons del món gràcies a la cobertura mediàtica de la Volta a Espanya, per ser l'última de les grans rondes per etapes de la temporada ciclista abans del Mundial.

Amb 2.500 professionals en ruta i 1.400 periodistes acreditats, “les xifres de la Volta són espectaculars i permetran que els nostres tresors turístics disposen de sis hores de televisió en directe, a través de 37 canals que ofereixen el senyal a 190 països”, en paraules del president provincial, Jorge Rodríguez. Així mateix, s'estima que, amb prou faenes en un dia i mij, el pas de la caravana per les comarques valencianes va a deixar prop de mig milió d'euros en hotels, restaurants i tot tipus d'establiments.

L'etapa Requena-Gandia, la dihuitena d'una Volta a Espanya que recorrerà de l'interior a la costa les carreteres valencianes, presenta “un traçat nou que té com a principal atractiu la connexió dels dos grans territoris vitivinícolas de la província, com són Requena-Utiel i Terres dels Alforins”, explica el president, qui a més ha agraït a l'ex ciclista Fernando Escartín el seu estudi i les aportacions a un traçat “plantejat des de la Diputació”.

Per la seua banda, el director general de la Volta, Javier Guillén, assegura que el programa de l'etapa de València està “basat en l'entreteniment”.

Els aficionats podran acostar-se als autobusos dels corredors a Requena, també hi haurà una volta junior i una fira per a seguir gaudint de la festa del ciclisme. 

200,6 km de municipis valencians

El pas de la Volta 2016 per València realitzarà un recorregut de 200,6 quilòmetres entre Requena i Gandia, passant per diversos municipis com Cofrents, Jalance, Ayora, Moixent, Fontanars dels Alforins, Ontinyent, Albaida i Bèlgida, i els ciclistes hauran de fer front al Port de la Casa del Alto, de segona categoria, en el quilòmetre 70 de carrera.

En les carreteres valencianes es disputaran el podi de la Volta els Froome, Quintana, Valverde i Comptador. 

Les diputades d'Esports i Turisme, Isabel García i Pilar Moncho, coincideixen a assenyalar que la celebració de proves d'aquest nivell “és una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món vegen l'excel·lent paisatge valencià” i permetrà que els veïns “puguen veure en directe i en els seus propis municipis a esportistes d'elit del ciclisme, un esport que compta amb molta afició en el nostre territori”.

Destacats