Una patida victòria després d'haver tingut controlat el partit (87-78)

El València Basket va perdonar la vida del Sant Pablo Burgos en el tercer quart i es va veure contra les cordes

1718_vbc-bur-3

El València Basket va aconseguir patint més del necessari una nova victòria davant el San Pablo de Burgos. En principi un rival al qual era fàcil de controlar però que va vendre cara la derrota. El primer quart va servir per a agafar ritme en un partit que s'encarrilaria en el segon període quan el conjunt taronja va aconseguir la seua major diferència amb un +17 (41-24). No obstant això, després del descans els d'Epifanio van aconseguir reviure i donar-li la volta al marcador però els nervis i el no trobar la forma de mantenir-se per davant en el marcador van fer que el València Basket recuperara el control. El fet que el conjunt taronja doblegara en oportunitats gràcies al rebot (48 del València Basket per 24 del San Pablo Burgos) i els llançaments de tirs lliures (28 per 6 respectivament) van poder ser una de les claus al costat dels becs d'intensitat defensiva que van demostrar els de Vidorreta en el segon i últim quart. Al final, el fet de saber estar taronja a l'hora de jugar finals atapeïts es va notar i el triomf es va quedar en la Fonteta (87-78).

1718_vbc-bur-4El València Basket va començar el partit de la mà de Van Rossom, Green, Thomas, Sant Emeterio i Dubjlevic per a després d'uns atacs d'indecisió agafar el control del ritme de joc i del marcador. Duby, que seguia utilitzant la màscara per a jugar, després de fallar un llançament lliure va decidir que el molestava per a desenvolupar el seu joc i va decidir llevar-li-la. A partir d'eixe moment el conjunt taronja va ser agafant ritme en el marcador a pesar que el San Pablo Burgos no pensava vendre barat el triomf i va aprofitar cadascun dels errors locals per a no desenganxar-se en el marcador. Van ser els dos últims minuts d'este primer quart quan el València Basket va aconseguir desenganxar-se gràcies, fonamentalment, a la intensitat defensiva imposada que va deixar sense anotar als d'Epifanio. L'encert de Green i Pleiss en este primer quart amb 8 i 7 punts respectivament va fer que marcador es quedara en un 23-15 per als següents 10 minuts.

El segon quart va servir perquè el València Basket augmentara el seu domini en el marcador. Després d'uns primers compassos en els quals el Burgos va rebaixar la distància a tan sols quatre punts gràcies al triple de Barrera (26-20, minut 13) i a la safata de Vega (26-22, minut 14). Vidorreta va reaccionar amb un temps mort que va provocar un parcial d'11-0 que ni el temps mort d'Epifanio va aconseguir trencar fins al minut 16 de partit en el qual Thompson deixava el marcador en -13 per al seu equip. L'asfixiant defensa que el conjunt taronja va imposar al Burgos i l'encert local van fer que a poc a poc el partit s'anara trencant. Va ser en els últims tres minuts quan els visitants van començar a contestar les cistelles locals, principalment gràcies a Thompson, para al descans deixar el marcador en un +11 per al València Basket (45-34).

1718_vbc-bur-1En els primers cinc minuts després del descans el San Pablo Burgos va mantenir la dinàmica aconseguida a la fi del segon període i va ser sumant punts per a intentar rebaixar una distància que el València Basket seguia obstinat a augmentar. No obstant això, el conjunt taronja va baixar la intensitat defensiva i va començar a errar tirs el que va provocar que a poc a poc els d'Epifanio s'acostaren amb perillositat en el marcador. Tal va ser així que faltant quatre minuts per a acabar el quart Vidorreta va haver de demanar un temps mort per a intentar reconduir una situació que li havia deixat en un empat a 52. Les jugades es van ser precipitant i Sedekerskis posava per davant des que començara el partit al Burgos. Va ser un triple de Sant Van Rossom i un altre de Rafa Martínez els que retornaven faltant poc més de dos minuts la confiança als taronjas (58-54). Els d'Epifanio van creure en les seues possibilitats a pesar que la Fonteta tirava del seu equip. La intensitat en la defensa taronja va pujar unes desenes i l'encert des de la línia de triples, esta vegada de San Emeterio, aconseguira obrir de nou la bretxa (61-56) faltant un minut per a arribar a l'últim quart, la qual van conservar per a tancar este període amb un 65-58 en el marcador.

El conjunt taronja va augmentar la intensitat defensiva a l'inici d'estos últims 10 minuts el que li va permetre mantenir l'avantatge i tornar a tenir el control de l'encontre. No obstant això, el cansament i el desgast anava fent mossa i cada vegada costava més encistellar pel que les fallades en cistelles fàcils van tornar a donar vida a un Burgos que es resistia a tirar el partit. Faltant quasi set minuts, Abalde retornava el +8 al marcador (73-65) que diverses fallades locals i l'encert de López i Fisher s'encarregaven de rebaixar a tres (73-70). La distància en el marcador va ser oscil·lant sobre pocs punts per al desesper de la Fonteta qui va observar com un partit que en principi havia encarrilat amb solvència en el segon quart es convertia en un final quasi d'infart. Faltant un minut els de Vidorreta guanyaven per sis punts (82-76) el que faltava per saber era si seria suficient per a sumar una nova victòria en Lliga davant el penúltim classificat de la taula. Els últims errors visitants aprofitats pel València Basket, l'encert en els tirs lliures de Sant Emeterio, un triple de Green i els lliures encistellats per Doornekamp van deixar el marcador en el 87-78 final que no reflectia el patiment real al qual va ser sotmés el vigent campió de Lliga.