Tres punts vitals

El Llevant aconsegueix la seua primera victòria fora de casa i retorna al camí de principi de temporada

laspalmas-levante5

El Llevant aconseguia retrobar el camí de l'èxit després de sis jornades sense sumar. Després d'un bon inici de temporada en la qual el conjunt granota havia desplegat el seu millor joc, com ja fera la passada temporada en Segona, els de Muñiz havien perdut eixe sender i acumulaven derrota rere derrota. Amb el triomf davant Las Palmas, el Llevant aconseguia un triomf diví perquè a més de véncer a un rival directe per la classificació, els de Muñiz recobraven la confiança i el gol. Quan pitjor estava jugant el conjunt granota arribava el gol de Doukouré en el 71 que li retornava a partit. Las Palmas va intentar lluitar per l'empat però Jason, en el 79, va decidir rematar el treball i sentenciar un encontre que val tres punts d'or.

laspalmas-levanteEl Llevant va començar sent superior a Las Palmas. Amb les ganes de tornar a sumar punts, els de Muñiz eixien a la gespa de l'Estadi Gran Canària amb el matxet entre les dents. Els primers compassos de partit, el conjunt granota va dominar el tempo del partit aconseguint deixar a la seua mercé als de Pako Ayestarán. De fet en el minut 16 Morales rebia dins de l'àrea de Raúl Lizoain que aconsegueix detenir evitant així la millor ocasió fins al moment. Tan sols deu minuts després, Las Palmas veia com el gol de Jonathan Calleri (minut 26) era anul·lat per fora de joc. El conjunt canari va ser esperant els errors llevantinistes per a eixir a la contra. D'açò es va aprofitar l'equip de Muñiz que en el 34 tornava a tenir una clara ocasió en les botes d'Enes Unal qui després de rebre una passada en la vora de l'àrea disparava fregant el pal dret. Tornava a ser Raúl Lizoain el que desbaratava l'ocasió. En els últims compassos de la primera part, el Llevant va veure com el guió es donava la volta i era Oier el que es convertia en protagonista en evitar tots i cadascuna de les envestides dels d'Ayestarán que havien decidit assetjar la porteria granota.

laspalmas-levante4La segona part va començar repetint guió de l'inici de l'encontre, el Llevant va tornar a dominar però a poc a poc va ser perdent confiança. El conjunt granota va començar un període en el qual les passades fàcils acabaven en les botes rivals. Las Palmas intentava aprofitar estes ocasions regalades encara que l'equip d'Ayestarán tampoc era capaç de materialitzar i també errava constantment. El Llevant va començar a tancar-se en la seua àrea, a defensar i intentar eixir al contraatac. Faltava mitja hora de partit i els granotes anaven perdent la confiança amb cadascun de les pilotes que perdien. Per la seua banda, Las Palmas a poc a poc anaven entrant en partit. Oier es convertia en l'heroi granota en controlar la pilota rematada per Tana després de rebre des de la vora de l'àrea. En el 69 Bardhi tirava finalment per alt una falta des de la vora de l'àrea encara que molt llunyana. Era una ocasió com les que durant esta temporada Bardhi ja havia convertit. Tan sols uns minuts després, Doukouré feia pujar el primer gol del partit al marcador (0-1 minut 72) després de rematar de cap des del centre de l'àrea.

Restaven 17 minuts per a patir però el Llevant ja tenia el partit encaminat. Defensar i no cometre errors, a més de cercar el gol de la tranquil·litat eren les consignes per als últims minuts. Las Palmas va reaccionar i cercava el gol de l'empat, va assetjar als de Muñiz i van anar uns minuts en els quals la incertesa i l'esglai es va instal·lar en el cos dels llevantinistes. Oier es tornava a convertir en el màxim protagonista. Quan pitjor ho passaven els granotas arribava Jason per a rematar per sota i des de l'interior de l'àrea una pilota que faria pujar el 0-2 al marcador en el minut 79. La primera victòria fora de casa dels granotas estava a prop. Un triomf que retornaria la confiança a un equip que portava una ratxa negativa i que havia perdut el camí pel qual havia transitat en un inici de campanya molt positiu. El Llevant va aguantar eixos últims minuts per a segellar un triomf que valia més dels tres punts que sumava.