Les Escoles Esportives Municipals renoven els seus convenis amb 15 federacions i dos clubs esportius

“Esta temporada hi ha 6.000 menors en edat escolar matriculats en les Escoles Esportives, dels quals més d’1.500 de gaudeixen d’algun tipus de beca”

Guardar

1130 convenios2
1130 convenios2

La regidora Maite Girau ha informat dels convenis subscrits per les Escoles Esportives Municipals amb 15 federacions esportives i dos clubs de la ciutat. Aquests acords són per un període de 4 anys. Girau ha assenyalat que esta temporada hi ha 6.000 menors en edat escolar matriculats en les Escoles Esportives, dels quals més d'1.500 gaudeixen d'algun tipus de beca, A més, s'han organitzat 25 grups de menors d'esport adaptat amb la federació corresponent (FESA), distribuïts en les modalitats d'Atletisme, Boccia, Halterofília, Hoquei, Tennis en cadira de rodes, Natació, Predeporte i Vés-la. 

Els convenis subscrits són amb el Club d'Escacs Ciutat Vella, Club de Futbol Femení Maritim, Federació d'Esgrima de de la Comunitat Valenciana, Federació de Pilota Valenciana C., Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, Federació de Badminton de la Comunitat Valenciana, Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana, Federació d'Hoquei de la Comunitat Valenciana, Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, Federació de Karate de la Comunitat Valenciana, Federació de Tennis de Taula de la Comunitat Valenciana, Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana, Federació d'Handbol de la Comunitat Valenciana, Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Federació de Padel de la Comunitat Valenciana i Federació de l'Esport d'Orientació de la Comunitat Valenciana (F.I.D.O.C.V.).

Després d'esta signatura de convenis la regidora Maite Girau ha destacat la vocació que les Escoles Esportives Municipals “continuen creixent i siguen accessibles a tots els ciutadans, com un dels eixos fonamentals de la promoció de l'esport en la nostra ciutat dirigit a la població en edat escolar”. Ha afegit que València seguirà en eixa línia de “promoure l'educació, la cohesió social i la salut a través de l'activitat física i l'esport”.

Des de fa ja 30 anys les Escoles Esportives ofereixen un programa esportiu per a escolars que compleix amb els requisits legals de seguretat i salut, compta amb professors amb titulació oficial en esports i l'activitat física i utilitza de forma prioritària els espais esportius dels centres escolars.

També es destaca la qualitat educativa del programa que es porta a terme per les federacions esportives en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal, “que facilita el material esportiu bàsic de suport per a les sessions pràctiques”, supervisades tant per la FDM com per les federacions.

Inclusió

La integració de tots i totes els escolars que vulguen practicar l'esport és un altre dels aspectes rellevants d'aquest programa en el qual hi ha bonificacions en els preus per a aquelles famílies que més ho necessiten i exempcions totals per a la població amb necessitats especials. Unes altres de les característiques d'una activitat subvencionada i organitzada per entitats sense ànim de lucre (federacions i clubs) és l'educació en valors associada al desenvolupament d'hàbits saludables i la promoció de la participació i l'estímul de l'associacionisme esportiu escolar.

Totes les activitats esportives es desenvolupen en horari extraescolar i en horari extraescolar i es perllonguen durant el curs com un complement del temps de pràctica físic-esportiva del xiquet de, almenys, 2 hores setmanals d'activitat física. L'oferta abasta les edats, dels 4 als 18 anys. És a dir, aconsegueix tota l'etapa d'escolarització obligatòria. Les les activitats són de caràcter voluntari i els seus objectius han de ser complementaris dels de l'assignatura d'educació física.

Arxivat a:

Destacats