La XXIII Travesia a nado a València té una campiona

Després de 24 anys en què solament guanyaven homes, Carolina Pradas va donar la sorpresa i va aconseguir el primer lloc

Guardar

Carolina Pradas
Carolina Pradas

Carolina Pradas, la nadadora de 19 anys, va triomfar el diumenge en la Travessia a nado a la Marina Real en la qual més de 1000 nadadors van competir en les especialitats de 2000 i 750 m.

La prova gaudeix d'una tradició que s'estén des de l'estiu de 1927, quan es va fer la primera edició de forma oficial. Aquesta data té el seu antecedent en el concurs de 1910 que va organitzar la Societat Gimnàstica Valenciana en el moll del Martell, en el Port de València, que va reunir a 19 nadadors que van competir en proves de 100 m lliures, 400 i 1000 m. Des d'ací les carreres s'han anat succeint i evolucionant fins a formar el que hui es coneix com la travessia nadant per excel·lència de la ciutat.

Així, en aquesta vintena tercera edició l'esportista de Picassent, que a 16 anys va batre el rècord autonòmic en 200 m d'estil, va aconseguir un temps de 25.55 i va superar el seu propi rècord del 2015. La jove promesa va ser seguida per Iván Moreno del CN Fènix Manises (26.02) i per Víctor Manuel Moreno del CN Sedaví (26.26), qui va acabar un poc més arrere.

La nadadora del CN Castalia Castelló va guanyar també l'any passat la Travessia de Pinedo, i estarà present tant en la Travessia al Port de Gandia el 15 d'agost com en la Travessia d'Antella, el 21 del mateix mes.

Destacats