La visita redona i passeig per Vitòria (63-80)

El València Basket va atropellar al Baskonia en la tercera jornada de la Turkish Airlines EuroLeague

063a8039
063a8039

La visita al Buesa Arena va eixir redona. El València Basket, gràcies a un joc molt coral (fins a cinc jugadors van acabar amb més de 10 punts), va aconseguir el triomf atropellant al Baskonia en la seua pista (63-80) després de dominar un partit en el qual el conjunt de Txus Vidorreta van baixar la intensitat en el segon quart i van perdre la concentració després del descans quan els de Prigioni van aconseguir rebaixar la diferència a tan sols quatre punts. El conjunt taronja va despertar d'eixa xicoteta letargia per a tornar a dominar un últim quart en el qual van deixar al Baskonia anotant tan sols nou punts. Un important triomf que col·loca al València Basket en la part alta de la classificació de l'Eurolliga aconseguint superar a un rival directe per la lluita en la màxima competició europea.

063a8025El València Basket va atropellar en este primer quart al Baskonia que es quedà amb un 16% d'encert en el tir en estos primers deu minuts. El conjunt de Vitòria no va aconseguir trobar la forma de trencar la fèrria defensa que el conjunt taronja va imposar en el Buesa Arena des dels primers compassos. Diop va anotar els primers dos punts del partit, la igualtat i el tempteig entre tots dos equips es va mantenir els tres primers minuts d'encontre però faltant set minuts per al final del primer quart Dubljevic, Pleeis i Green es van fer amb un marcador cada vegada més distanciat en els punts. Quan quedaven tres minuts, Erick Green patia un xicotet contratemps que finalment es va quedar en un esglai i uns dolors en la seua mà. Al final d'un quart quasi redó per part dels de Txus Vidorreta, el València Basket guanyava de 15 al Baskonia (13-28).

063a7929Els següents deu minuts van començar amb el mateix domini taronja sobre el parquet. Fèrries defenses i encertats en el tir van mantenir les distàncies per a desesperació dels de Prigioni que es mantenien amb els punts de Shengelia, Beaubois i Granger que faltant quatre minuts per al descans portaven cadascun 6 i 7 punts respectivament. Va ser en eixos instants finals de període quan el València Basket va fluixejar en defensa i el Baskonia va començar a anotar sobretot quan Granger es va tirar l'equip a l'esquena. En este segon quart, els punts van ser més iguals entre tots dos equips però el conjunt de Vidorreta va aconseguir mantenir 11 punts de la renda aconseguida a l'inici de l'encontre (39-50).

063a7866Després del descans el Baskonia semblava reaccionar i a poc a poc es va anar menjant els 11 punts de diferència en el marcador. Granger, secundat per Shengelia, van ser acostant al seu equip al conjunt taronja, faltant quatre minuts per a acabar el tercer quart el parcial era 9-5 a favor de l'equip baskonista. Els de Vidorreta van aconseguir mantenir la distància gràcies a l'encert des de la línia exterior i al bon partit que Abalde s'estava marcant doncs va aparéixer per a retornar-li la confiança al seu equip en els moments més baixos d'este quart. En els últims minuts d'este període els valencians van despertar i van augmentar la renda gràcies a l'encert des de la línia de tirs lliures i els triples donant-li la volta al parcial i aconseguint un 5-9 faltant dos minuts. Amb un més 13 (54-67) en el marcador començarien els últims deu minuts.

Amb el partit encarrilat, el València Basket va posar la cinquena marxa en este últim quart, amb un parcial de 0-5 en els tres primers minuts, el conjunt taronja se n'anà en el marcador (54-72). La bona defensa desplegada pels valencians en este partit i el gran encert de tots els jugadors (van anotar tots menys Thomas, Puerto i Hlinason), van fer que l'equip baskonista no trobara el camí per a evitar la derrota. Al cap de cinc minuts d'este últim quart, els de Prigioni no havien aconseguit anotar encara. Els jugadors taronges van desplegar en este partit d'Euroliga el seu millor joc i se'ls va veure gaudir en el parquet per a deixar el marcador en el 63-80 final.