La primera ja està en la motxilla (80-90)

Un excel·lent Green lidera la victòria del València Basket davant el Betis energia Plus

1718_bet-vbc-3

El València Basket comença la Lliga Endesa tal com la va acabar, guanyant. El conjunt de Txus Vidorrera va ser superior en un encontre marcat pels 27 punts i un 29 de valoració d'un excel·lent Green, els triples de Sam Van Rossom (4 de 4) i jugades com l'esmaixada de Sastre o l'Alley oop de Pleiss. Les baixes taronjas no van suposar cap problema per a aconseguir la primera victòria. El València Basket va dominar la major part del partit encara que el Betis va vendre cara la seua derrota i va aconseguir acostar-se o superar al seu rival en el marcador quan els de Txus fluixejaven en defensa. Un encontre molt complet dels valencians que van mantenir la calma en els moments més tibants per a resoldre a favor seu el primer partit de la lliga regular (80-90).

1718_bet-vbc-4Els encarregats d'estrenar al València Basket en la Lliga Endesa van ser Green, Sastre, Vives, Dubljevic i Thomas que van eixir amb ganes de controlar el partit des de l'inici i així va ser durant els primers compassos. Els primers cinc minuts, el conjunt taronja va dominar el marcador encara que el Real Betis Energia Plus no pretenia donar per perdut el partit en els seus inicis i mai va deixar que es marxara massa lluny en el marcador. Després d'empatar l'encontre en diverses ocasions, al cap de cinc minuts d'este primer quart el Betis va aconseguir posar-se per davant en el marcador, posició que va abandonar gràcies al triple de Rafa Martínez faltant 30 segon per al final (16-17) i va recuperar amb la safata de Franch (18-17). Green retornava el control del marcador en els últims segons (18-19).

1718_bet-vbc-2El segon quart va començar amb dos triples de Sam Van Rossom que van posar al València Basket +5 en el marcador (20-25). No obstant això, el Betis va saber reaccionar i amb un parcial de +7 aconseguia donar-li la volta al marcador (29-27) abans de complir la meitat d'este segon quart. Txus Vidorreta va parar el partit per a intentar centrar una altra vegada als seus xics i ho va aconseguir doncs Vives va tallar el parcial bètic empatant a 29 i després d'un robatori de Sastre, els tarojas van tornar al comandament (29-31). Va començar llavors un domini, basat en una millora substancial de la defensa, que va portar als valencians al +7 en el marcador gràcies a Sastre (29-36, min. 17) i encara que els xics d'Alejandro Martínez van voler reaccionar els triples taronges van permetre arribar al descans amb relatiu avantatge (34-42) i amb molt bones sensacions.

1718_bet-vbc-5El retorn va ser una mostra de poder del València Basket, durant els primers minuts Sam Van Rossom endollava el seu cuart triple en l'encontre (46-55) arribant a mantenir el +9 en el marcador durant molts minuts gràcies a jugades com el mat de Sastre (48-57) o l'Alley oop de Pleiss (53-59). No obstant això, la defensa va començar a fluixejar i el Betis no va voler perdre l'oportunitat de seguir enganxat al partit. A poc a poc va ser sumant punts per a baixar l'avantatge taronja a +4 (55-59). El conjunt taronja no va perdre la cara a la trobada en cap moment però el partit no s'acaba de trencar i hauria de ser en els últims deu minuts quan la contesa trobara al seu vencedor.

L'últim quart va servir perquè el València Basket rematara la faena en quasi els primers compassos. Els xics de Vidorreta van eixir amb la cinquena marxa posada i van augmentar la diferència a +11 (61-75) rebaixant la confiança dels bètics. No obstant això, els d'Alejandro Martínez no volien abaixar els braços i amb unes encertades accions van tornar a rebaixar a 9 la diferència (66-75). Green, excel·lent en este partit, convertint-se en el màxim anotador amb 27 punts, tornava a posar al seu equip per sobre dels deu punts amb els últims cinc minuts per jugar. Amb el partit encarrilat, el València Basket va gaudir del seu joc i a pesar que el Betis va donar la cara en tot moment poc va poder fer per a evitar encaixar la primera derrota de la temporada (80-90).