La Diputació i el València CF juguen junts en benefici dels municipis afectats pels incendis de juny

Guardar

RdP partido solidario por los bosques valencianos fotot_Abulaila (1)_0
RdP partido solidario por los bosques valencianos fotot_Abulaila (1)_0

Dimecres que ve, 10 d'agost, a partir de les 21:30 hores es jugarà en l'Estadi Luis Súñer Picó d'Alzira l’encontre solidari entre el València CF i una selecció nigeriana, organitzat per la Diputació de València i el club valencianista en benefici dels municipis afectats pels incendis que el mes de juny passat van devorar més de 4.000 hectàrees.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha insistit en «l'oportunitat de demostrar que quan ens unim som imparables», en relació a la coŀlaboració que el València CF i la Diputació han començat des de fa uns mesos. «Hem tingut la sort de trobar-nos amb un club que no només representa l'elit del futbol, sinó també l'elit de la responsabilitat social. Una mostra d'açò és la implicació del València CF en aquesta iniciativa de suport a les poblacions afectades pels incendis, a més d'altres coŀlaboracions anteriors en defensa de la igualtat i contra la violència de gènere» —ha destacat Rodríguez. El president de la Diputació també ha dit que la recaptació anirà íntegrament als ajuntaments afectats, però amb aquest partit benèfic «també presentem el missatge d'unitat i reivindicació que llancem des de l'àmbit esportiu i el polític per a protegir el nostre patrimoni natural».

Per la seua banda, la presidenta del València CF, Lay Hoon, ha afirmat que aquest partit «és una aportació xicoteta per a retornar l'afecte que aquestes comarques han demostrat cap al València CF des de fa anys». Lay Hoon ha demanat que el partit es convertisca en una gran reivindicació contra els incendis forestals i ha considerat que «més enllà de la recaptació, és important convertir aquestos esdeveniments en conscienciació sobre la importància de preservar els nostres boscos».

Fila zero i repartiment dels fons recaptatsEls organitzadors han volgut donar l'oportunitat a empreses i particulars perquè puguen fer una aportació a través de la fila zero que s'ha creat a aquest efecte en el número de compte ES75.2100.3805.3302.0001.0316.

Les entrades, amb preus d'entre 6 i 10 euros, encara poden adquirir-se en les taquilles de l'Estadi Luis Súñer d'Alzira fins al dia del partit.

El repartiment dels fons recaptats en aquest partit solidari es farà en funció de la superfície danyada en cada municipi. Carcaixent va ser el terme que més hectàrees veié cremar, amb més de 2.000, 648 a Chella, 330 a Sallent, 288 a Sumacàrcer, 238 a Simat de la Valldigna, 167 a Cotes i 100 a Anna. També es registraren danys a Alzira i Bolbaite. La Diputació de València s'ha encarregat de l'anàlisi i l'estimació dels danys, el procés tècnic necessari perquè els municipis soŀliciten les ajudes d'emergència a la Generalitat.

Destacats