La determinant etapa de Requena-Gandia en La Volta Ciclista a Espanya 2016

El 8 de setembre passarà La Volta per les carreteres valencianes

Guardar

Requena-Gandia
Requena-Gandia

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el director general de la volta, Javier Guillén, van presentar el trajecte, que és el segon més llarg de la competició amb 200,6 km i travessa municipis com Cofrents, Xalans, Aiora, Moixent, Fontanars dels Alforins, Ontinyent, Albaida i Bèlgida. L'etapa parteix de Requena, a uns 700 metres d'altura, per a acabar a Gandia, a la vora del mar. Entre els participants estan figures del ciclisme com Nairo Quintana i Alberto Comptador, que ja han confirmat la seua presència.

La Vuelta a Espanya és un dels grans esdeveniments en l'àmbit nacional i també internacional. La retransmissió en directe de la carrera arriba a 190 països de tot el món, amb 2.500 professionals en ruta que fan possible la celebració de cadascuna de les etapes d'una competició. Per a cobrir-la hi ha més de 1.400 periodistes acreditats de tot el món.

Jorge Rodríguez, el president de la Diputació, es va referir a la importància del tram Requena-Gandia en el turisme de la província: “Les xifres de la Volta són espectaculars i justifiquen la inversió realitzada. Pocs esdeveniments poden fer possible que els nostres tresors turístics disposen de sis hores de televisió en directe, a través de 37 canals que ofereixen el senyal a 190 països”, va afirmar. Va agrair també a l'Àrea d'Esports i Turisme, que fent un treball en conjunt han permés la visibilitat de l'etapa ciclista: “La Volta a Espanya és un aparador que no podíem desaprofitar i per açò crec que ha sigut un encert que tant des de l'Àrea d'Esports, amb Isabel García al capdavant, com des de Turisme, amb Pilar Moncho, s'haja apostat per a portar aquest esdeveniment a les nostres comarques”.

El 8 de setembre La Volta passarà per les carreteres valencianes de l'interior i la costa, les que juntes conformen “un traçat nou que té com a principal atractiu la connexió dels dos grans territoris vitivinícoles de la província, com són Requena-Utiel i Terres dels Alforins”, segons ha dit Jorge Rodríguez, aprofitant el moment per a expressar la seua gratitud a l'ex ciclista Fernando Escartín, que ha estudiat la zona i va ajudar a plantejar el traçat de la competència.

Per la seua banda, el director general de la Volta, Javier Guillén, ha agraït al president el seu desig de ser amfitrió de la Volta a Espanya. “Mou a més de 3.000 persones i que només en dia i mig va deixar una tornada de més de 300.000 euros en la província”, va explicar per a al·ludir a l'impacte econòmic en profit de la zona.

Respecte al ciclisme, que congrega a tantes persones al llarg del país, Guillén ha expressat: “A través de l'excusa de la bicicleta volem ser moltes més coses, com una plataforma global de comunicació”, qui a més va informar que Televisió Espanyola cobrirà íntegrament tres hores de retransmissió de l'etapa valenciana. El director de la Volta ha destacat sobre aquesta que a més estarà oberta al públic, perquè podran acostar-se els afeccionats, a més de comentar que hi haurà una volta júnior prèvia a l'arribada a Gandia, on després de la fi de l'etapa hi haurà una fira per a seguir gaudint de la festa del ciclisme. “Volem estar a l'altura de València”, va concloure el director general.

Per la seua banda, la diputada provincial d'Esports, Isabel García, ha manifestat: “El compromís de la Diputació de València amb l'esport enganxa molt bé amb els valors de la participació i la transversalitat que transmet el ciclisme. El treball en equip i la solidaritat són valors que tenen molt clars els ciclistes i, en el nostre cas, són principis de l'actuació d'aquest govern provincial”, va dir referint-se a la dinàmica que pren aquest esport quan es disputa La Volta.

“La celebració de proves d'aquest nivell situen a València com a referent organitzatiu i donen a conéixer el nostre territori més enllà de la província”, ha apuntat també Isabel García, per a destacar que “l'oportunitat que se'ls proporciona als municipis pels quals transcorre la prova de ser descoberts en l'àmbit mundial”.

Pilar Moncho, diputada de Turisme, ha dit que La Volta compleix “la majoria d'edat en el nostre territori, en una decisiva etapa que travessa les comarques valencianes des del magnífic interior de la Plana d'Utiel-Requena fins a l'emblemàtica costa de La Safor ,passant per la Vall d'Aiora, La Canal de Navarrés, La Costera i La Vall d'Albaida”. “És una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món vegen l'excel·lent paisatge valencià, una promoció internacional la repercussió de la qual és impagable i fa inqüestionable el suport de València Turisme”, va afirmar.

A més, ha apuntat l'experiència que La Volta ofereix als veïns de les comarques, els qui són els altres protagonistes d'aquesta gran cita i podran “en directe i en els seus propis municipis a esportistes d'elit del ciclisme, un esport que compta amb molta afició en el nostre territori”

Destacats