L'orgull del València Basket no pot amb el Real Madrid

Minvats per les baixes, els de Pedro Martínez van resistir heroicament tot el partit, però no van poder portar-se la victòria.

Orgullo del Valencia Basket

80 - València Basket (18+20+15+27): Vives (6), San Emeterio (7), Sato (14), Peterson (-), Hamilton (23) -cinc inicial- Stefansson (8), Dubljevic (16), Diot (2) i Lucic (4).

82 - Real Madrid (25+19+9+29): Llull (16), Maciulis (9), Taylor (2), Thomkins (5), Ayón (10) -cinc inicial- Rudy Fernández (9), Nocioni (11), Reyes (2), Carroll (17) i Sergio Rodríguez (1).

Àrbitres: García González, Conde i Araña. Eliminaren por faltes personals als locals Stefansson (m.40) i Vives (m.40) i al visitant Reyes (m.37).

Incidències: tercer partit de l'eliminatòria semifinal de la Lliga Endesa disputat al pavelló de la Font de Sant Lluis davant 8500 espectadors.

El València Basket, minvat per les nombroses baixes, va resistir heroicament i amb orgull front un poderós Real Madrid que va emportar-se el quart partit -i classificar-se, per tant, per a la final- gràcies a l'encert als tirs lliures de l'últim minut.

A l'inici del partit els de Pablo Laso atropellaren als taronja amb un parcial de 2-10 gràcies als triples de Thompkins i Maciulis, però un triple de Sato i un alley-oop culminat per Justin Hamilton van ficar als valencians en partit. Però la fèrria defensa madridista feia que els blancs se n'anaren 10 punts dalt, provocant el temps mort de Pedro Martínez. Amb bones accions de Carroll i Stefansson es tancava el quart amb 18-25 a favor del Madrid.

Al començament del segon quart els de la capital s'escapaven amb encertats tirs exteriors fins a posar el 18-31 quan faltaven 7 minuts pel descans. El conjunt valencià va pujar les línies defensives, fet que juntament amb els bons minuts ofensius de Hamilton va fer que la distància es retallara fins als 6 punts al final de la primera part (38-44).

De nou Hamilton obria foc en començar el tercer quart i quan Pedro Martínez va decidir ficar junts a l'americà i a Bojan Dubljevic com a parella interior, el domini taronja es va fer patent prenent l'avantatge al minut 27. La intensitat defensiva i els rebots ofensius del València Basket feien que el partit arribara al quart definitiu amb empat al marcador (53-53).

Intercanvi de cistelles als primers compassos de l'últim quart (60-60 quan faltaven 6 minuts per al final) que va durar fins a l'últim sospir, on un Madrid més encertat des de la línia de tirs lliures va emportar-se el partit, eliminant a un orgullós València Basket i obtenint el bitllet per a la final de l'ACB. La Fonteta va acomiadar als seus jugadors amb una sonora ovació en agraïment a una temporada espectacular, que no s'ha pogut arrodonir amb la final.