Jorge Rodríguez: “La Vuelta és un aparador espectacular per a mostrar al món el potencial de les comarques valencianes”

Guardar

Premios vuelta cilcista España Gandía foto_Abulaila
Premios vuelta cilcista España Gandía foto_Abulaila

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha manifestat, després de l'arribada de la Vuelta a España a Gandia, que la ronda ciclista “ha de seguir sent un element dinamitzador del turisme de la província”. Rodríguez s'ha expressat així al costat de la platja de Gandia, a la vora del Mediterrani, on estava situada la meta de la 18ª etapa de la Volta, entre Requena i Gandia.

La millor Vuelta Ciclista a España dels últims anys ha deixat al seu pas per València l'empremta d'un gran espectacle esportiu i un benefici econòmic de més de mig milió d'euros en les comarques valencianes, cuadruplicando la inversió de la Diputació de València per a portar la carrera a la província.Les dues nits que la caravana de la Vuelta ha passat a València deixen en la província una tornada de més de 500.000 euros, segons va avançar el director de la ronda, Javier Guillén, qui s'ha mostrat encantat amb la rebuda de l'afició valenciana, una província en la qual el ciclisme és el segon esport amb més adeptes després del futbol.

“Les xifres de la Vuelta són espectaculars i justifiquen la inversió realitzada. Pocs esdeveniments poden fer possible que els nostres tresors turístics disposen de sis hores de televisió en directe, a través de 37 canals que ofereixen el senyal a 190 països”, ha assenyalat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que al final de l'etapa Requena-Gandia va lliurar el trofeu de guanyador de l'etapa al ciclista danés de l'Orica Magnus Cort Nielsen.La Volta ha estat a l'altura de València, com desitjava l'organització, i València ha respost amb escreix a l'aposta de la Diputació per portar la ronda a la província, de l'interior al litoral, travessant bona part de les comarques valencianes. “La Vuelta a España és un aparador que no podíem desaprofitar i per açò crec que ha sigut un encert que tant des de l'àrea d'Esports, amb Isabel García al capdavant, com des de Turisme, amb Pilar Moncho, s'haja apostat per a portar aquest esdeveniment a les nostres comarques”, ha afegit Rodríguez.

El president de la Diputació ha seguit d'a prop el recorregut d'una etapa que va arrancar a Requena al migdia amb la presència de la diputada d'Esports, Isabel García, i l'alcalde, Mario Sánchez, i que va arribar a la meta minuts abans de les 18.00 hores d'aquest dijous, enmig d'un extraordinari ambient festiu en els carrers del Grau de Gandia, a la vora del Mediterrani.

Al llarg del trajecte s'ha pogut comprovar, amb les càmeres de televisió que difonen el senyal a 190 països com a testimoni, el potencial turístic d'unes comarques que tanquen tradició i història i que han mostrat al món el seu potencial paisatgístic, al mateix temps que la caravana de la Volta, amb 2.500 professionals i 1.400 periodistes acreditats, han pogut descobrir la riquesa gastronòmica en les diferents parades per la província.L'etapa Requena-Gandia ha presentat “un traçat nou amb l'atractiu de connectar els dos grans territoris vitivinícolas de la província, com són Requena-Utiel i Terres dels Alforins”, ha explicat Jorge Rodríguez, qui ha agraït a l'ex ciclista Fernando Escartín les seues aportacions a aquest traçat de 200,6 quilòmetres “plantejat des de la Diputació”.

El pas de la Vuelta per les comarques valencianes ens deixa una tornada econòmica considerable, un reclam turístic centrat en aquesta ocasió en el potencial de la ruta del vi i una infinitat d'activitats de les quals han pogut gaudir tant els afeccionats al ciclisme com les famílies que han seguit d'a prop el pas de la serp multicolor pels carrers de Requena, Ontinyent i Gandia, des del contacte directe amb els corredors fins a una Vuelta Junior per als més xicotets.

La segona etapa més llarga de la Vuelta ha travessat també els voltants d'altres municipis, de Cofrentes a Bèlgida, passant per Jalance, Ayora, Moixent, Fontanars dels Alforins, i Albaida, a més de les tres localitats esmentades que han acollit l'eixida i l'arribada de l'etapa i el sprint intermedi, que va tenir lloc en els carrers d'Ontinyent.

“És una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món hagen vist l'excel·lent paisatge valencià, una promoció internacional la repercussió de la qual és impagable i fa inqüestionable el suport de València Turisme”, ha assenyalat Pilar Moncho, diputada de Turisme, qui s'ha felicitat que la Volta haja complit “la seua majoria d'edat en el nostre territori”.

Per la seua banda, la diputada provincial d'Esports, Isabel García, ha manifestat que “el compromís de la Diputació de València amb l'esport enganxa molt bé amb els valors de la participació i la transversalitat que transmet el ciclisme”. García ha considerat que “la celebració de proves d'aquest nivell situen a València com a referent organitzatiu i donen a conèixer el nostre territori més enllà de la província”.

Destacats