Hui aplega la festa del Dia de la Pilota Valenciana

Guardar

Partida de pilota en la plaça de l'Ajuntament abans de la seua peatonalització
Partida de pilota en la plaça de l'Ajuntament abans de la seua peatonalització

El centre de la ciutat de Valencia será hui tot una festa amb la celebració de la 25ª edició del Dia de la Pilota Valenciana, en el qual es conmemora l'alçament de la prohibició de jugar a pilota dins la ciutat de Valencia.

Una extensa jornada en la que es donaran els trofeus als campions dels Jocs Escolars, i guardons a les personalitats i entitats més destacades de la temporada 2015-2016, i que donarà començament a les 9:30 hores. La primera activitat que tindrà lloc en la plaça de l'Ajuntament de Valencia serán les partides entre diferents combinats de les Junta Central Fallera de València. Simultaniament es jugaran partides de escoles de raspall en el carrer Arzobispo Mayoral, i també de raspall, en aquest cas, entre equips femenins, en el carrer Roger de Lauria. Amb aquestes activitats el centre de la ciutat estarà plé de pilota. En quan acaben les partides de falles, aplegarà l'hora per a que juguen les millors jugadors de pilota adaptada (cadira de rodes) a la plaça de l'Ajuntament. I posteriorment la Selecció de Pilota entrenarà a Joc Internacional, en una novedosa activitat.

El lliurament dels trofeus corresponents al curs 2015-2016 en els Jocs Esportius de Pilota Valenciana començarà a les 10 hores, en l'emblemàtic Saló de Cristall de l'Ajuntament de Valencia. Junt a tots els campions i subcampions de les set modalitats amb les quals compten els JECV (principal competició de promoció), es donaran també els premis als millors entrenadors de pilota valenciana: Ana Belén Giner (Borbotó), Javi Ruix (El Puig), Carlos Salmerón (Montserrat), Jesús Vidal (Sella), Abelardo Martinez (Petrer), Xavi Artes (Oliva i Vilallonga), Basilio Sánchez (Beniarbeig-El Verger) i Raúl Herrera (Algimia i Alfara).

A partir de les 11. 30 hores, en la plaça de l'Ajuntament de València es procedirà a lliurar els Premis Anuals de la FPV a entitats i personalitats més destacades dins del mon de la pilota valenciana:

Els guardons corresponents a millor jugador i millor jugador jove en la modalitat d'escala han recaigut en aquesta edició en Soro III, l'escaleter dominat en les últimes temporades, i en Marc de Montserrat, una jove revelació que està jugant ja en partides de primer nivell, sent una de les figures de la modalitat. En el cas de Soro, el jugador de Massamagrell juga quasi sempre en parella contra trios, el que demostra el seu nivell, refermat pels títols que aconsegueix any rere any, sent l'actual defensor del títol indvidual i subcampió del Circuit Professional d'escala i corda.

La FPV va determinar, per a la temporada 2015-2016, a Alfonso Moltó "Moltó de Barxeta" com a millor jugador de raspall. El rest de la Safor es el principal rival a batre en qualsevol partida del dia, així com en les competicions oficials, com mostra el ceptre individual, el qual va guanyar a tota una llegenda com Waldo. El premi a millor jugador jove ha caigut en les mans d'Ian de Senyera. Dins de la plantilla de joves raspadors que ja formen part de l'èl•lit de la modalitat es un dels jugadors més regulars, aconseguint entre altre coses el subcampionat de la Lliga Professional.

El jugador "Alvaro de Tibi", tot un referent en la modalitat del joc a ratlles, i que va revolucionar la mateixa amb la seua peculiar manera de traure per dalt, ens va deixar abans de l'estiu. En record de tots els seus èxits esportius, i sobretot, per la seua carismàtica personalitat, la FPV li ha otorgat una especial distinció a la seua memòria, que recollirà la seua familia. Dins del seu curriculum esportiu no es pot separar el seu nom dels exits del seu club natal, Tibi, ni del seu club d'adopció, Sella, així com de la Selecció de Pilota, en la qual va aconseguir campionats tant Mundials com d'Europa.

Dins de l'apartat de promoció, clubs i escoles, els premiats han estat Carlos Costa, monitor del CPV Beniparrell, pel seu treball de promoció en el mon de la galotxa. L'escola de pilota d'Alfara del Patriarca ha sigut la premiada amb el premi "Paco Cabanes", a l'igual que el club de pilota de Picanya. Per últim, el periòdic "Mediterraneo" de Castelló ha sigut l'escollit per al premi per als medis de comunicación.

Com a colofó al matí, sobre les 12 hores es disputarà una gran partida de llargues de la Selecció Absoluta contra una Selecció de la Lliga de Llargues. En la primera formaran Soro III, Puchol II, Santi de Finestrat, Pablo de Sella, Rodrigo de Benidorm i Felix de Denia. Mentre que de la Lliga de Llargues acudiran Angel i Giner de Murla, Jesus i Jordi de Sella, Saxa d'Orba i Sergi d'Agost.

Arxivat a:

Destacats