Hostes i hostesses amb roba còmoda per a lliurar els trofeus de la Volta Ciclista de la Comunitat

La diputada d’Esports, Isabel García, valora positivament que hostesses i hostes vestits amb “roba còmoda” lliuren els trofeus, encara que va més enllà i tractarà que siguen ex esportistes i patrocinadors, homes i dones, els que donen els guardons

Guardar

2_etapa-2066
2_etapa-2066

La Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana-GP Banc Sabadell ha contractat a hostes i hostesses vestits amb un abillament còmode per a lliurar els trofeus i mallots de les diferents etapes, un canvi que trenca “els estereotips del món de l'esport”, segons la titular d'Esports, Joventut i Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, qui va proposar aquesta idea al director del certamen, Ángel Casero.

La Diputació ve apostant per l'esport en igualtat des que va aterrar en el Palau de la Batlia el nou equip de govern i, tant el president, Jorge Rodríguez, com la pròpia Isabel García, van situar les polítiques d'igualtat en l'epicentre de l'acció política del nou executiu provincial.

La diputada d'Igualtat i Esports va més enllà i, encara que valora positivament aquest canvi en l'estereotip d'hostesses per als lliuraments de trofeus, assegura que la proposta de la Diputació als organitzadors de la Volta a la Comunitat i unes altres rondes ciclistes és que siguen ex esportistes, homes i dones, així com els patrocinadors dels esdeveniments, els que s'encarreguen de lliurar els trofeus als guanyadors.

“Amb açò trenquem els estereotips del món de l'esport en el lliurament de trofeus”, ha assegurat la diputada, per a qui aquesta iniciativa enfocada a combatre el sexisme és un primer pas que ha de progressar en anys esdevenidors.

En el podi d'Oriola, on va arrancar aquest passat dimecres la primera etapa de la Volta en la qual va guanyar el corredor Manuel Senni, es va poder observar a “hostesses i hostes professionals vestits amb roba còmoda”, segons expliquen els organitzadors del torneig. Aquesta nova imatge representa un canvi a la recerca de la Igualtat impulsat per la Diputació de València, col·laboradora per segon any consecutiu en aquesta prova.

Després d'anys desapareguda, la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana-GP Banc Sabadell va tornar a les carreteres la passada temporada. Cinc etapes i quasi 700 quilòmetres conformen el recorregut de la 68ª edició de la ronda valenciana, que enguany comptarà amb dues etapes que transcorreran per la província de València, “una manera excel·lent de promocionar els municipis valencians”, en paraules de la diputada Isabel García.

Destacats