Hi haurà alguna cosa en joc en el Mundial de Motociclisme quan es dispute el GP de la Comunitat Valenciana?

Guardar

Moto-Marc-Márquez
Moto-Marc-Márquez

Com en quasi tots els esports, enguany ha sigut excepcional en el motociclisme, en particular per la pandèmia del coronavirus. Ha sigut necessària la reprogramació de les competicions que han quedat limitades al continent europeu.

D'altra banda, l'absència del campió Marc Márquez, obligada per haver-se fracturat l'húmer en el primer gran premi de la temporada, no sols indica que hi haurà un nou campió, sinó que la disputa pel títol s'ha fet summament tancada.

Serà una altra l'última cita de la temporada

Ja no serà el Gran Premi de la Comunitat València la cita final del Mundial de Motociclisme, ja que la reprogramació del calendari inclou un altre gran premi a Portugal per al tancament.

A més d'eixa novetat, són diverses les raons per les quals els que apostadores en la categoria reina del motociclisme el pensen molt bé per a invertir encertadament el seu codi promocional Luckia, ja que són moltes les variants que presenta aquesta edició 2020.

La raó d'eixa nova cita en sòl europeu té el seu fonament en què es va decidir per la pandèmia del coronavirus eliminar riscos i costosos trasllats en aquesta excepcional situació.

Van ser cancel·lats els grans premis de Malàisia, Tailàndia i l'Argentina, i ja abans s'havia fet el mateix amb els grans premis de Finlàndia, Països Baixos i Alemanya. Des de 2012 no es corria el Gran Premi de Portugal i és de nou incorporat al calendari perquè es dispute el 22 de novembre en el circuit Internacional d'Algarve.

Ara com ara, ha cobrat més protagonisme que la reprogramació del calendari, la tancada batalla per conquistar el títol entre almenys 4 competidors. Ja això representa una novetat en la màxima categoria del motociclisme mundial.

Més incertesa després del GP de Misano

L'última competició a Misano va ser tota una incertesa, quan semblava que Pecco Begnaia tenia el triomf en la butxaca, va caure en l'última volta. Li va quedar la primera posició a Maverick Viñales per a aconseguir així la seua primera victòria d'aquesta temporada i convertir-se en el sisé guanyador diferent en les set carreres complides fins ara.

Amb eixe triomf Viñales empata el segon lloc de la classificació general amb Quartararo, que va ser distanciat per una sanció, mentre Andrea Dovizioso conserva el primer lloc, amb tot just un punt d'avantatge sobre aqueix segon lloc.

Quartararo va perdre l'oportunitat de convertir-se en el líder de la categoria, però va estar trepitjant fora de la pista en diverses ocasions i això ho va fer mereixedor d'una sanció que ho treia del podi.

Amb aqueix triomf a Misano, Viñales pot albergar fortes aspiracions a coronar-se, encara que no és gens fàcil eixe camí perquè el també espanyol Joan Mir va arribar segon i ara suma 80 punts. El podi espanyol a Misano el va completar Pol Espargaró, que va ascendir al tercer lloc pel distanciament del francés Quartararo.

Per equips, continua comandant el Yamaha Petronas, amb 147 punts, seguit del Yamaha oficial, amb 141 punts. I tot sembla indicar, segons els entesos i consagrats pronosticadors, que tots dos equips conservaran la seua respectiva posició fins a l'última data de la temporada.

Una penúltima cita amb molt a esperar

Serà aquesta la primera vegada en 18 anys que el Gran Premi de la Comunitat de València en el Circuit Ricardo Tormo no siga l'última data del Mundial de Motociclisme. I també serà molt diferent aquesta penúltima cita perquè no serà present Marc Márquez, qui va ser el gran guanyador en aqueix circuit l'any passat.

L'any passat aquest circuit va tindre la particularitat que va significar el comiat del diverses vegades campió Jorge Lorenzo i on es va imposar en 4 ocasions. I enguany l'absència de Márquez a Cheste és molt significativa perquè s'ha imposat allí en 2012 en Moto2 i en 2014 i 2019 amb moto GP.

Faltant encara 4 dates per a eixa penúltima cita, ja es pot avançar que és molt el que està en joc, començant pel fet que podria estar decidint-se en eixe circuit el títol del GP. Almenys això sembla ara per les tancades posicions i els pocs punts de diferència entre els primers llocs de la classificació.

Si es pren com a referència la recent competició a Misano, la qual cosa li espera als amants d'aquest esport són inesperades emocions quan es refereix al probable campió. Dovizioso és per a molts un líder amb poca estabilitat en aqueixa posició i de no ser pels del francés Quartararo, hui no estaria en aqueixa posició.

Però tal vegada són més de témer els espanyols que van copar el podi en l'última data de Misano i per tant siguen Viñales i Mir els qui representen un major risc per a la primera posició de la italiana.

La veritat per a molts afeccionats i apostadors al motociclisme és que el circuit de Cheste oferirà fins i tot més sorpreses al món del motociclisme en la seua màxima categoria.

Arxivat a:

Destacats