Els símptomes d'una crisi

La derrota contra el Betis, la tercera consecutiva, pot ser l’inici d’una crisi profunda o el colp definitiu per a alçar el cap

Guardar

Valencia CF
Valencia CF

0 punts de 9 possibles. Abans de l'entrenament d'ahir, Pako Ayestarán va reunir als seus jugadors a portes tancades durant 40 minuts. Mentrestant, Suso i Layhoon Chan se citaven per a conversar sobre el moment que està vivint el club; una situació que té al Valencia en el punt de mira de tot aquell que entenga de la Lliga i de futbol. Fins i tot Juan Mata va dedicar paraules al seu ex equip i al Mestalla. El club blanquinegre portava quasi dues dècades sense començar així, fet suficient per a començar a preocupar-se seriosament.

El 2-3 contra el Betis va ser el punt d'inflexió. Amb tot, és difícil definir què és el que li passa a l'equip. Perquè cal ser equànimes: el Valencia no està jugant horriblement, però no ho aconsegueix, no pot guanyar els seus partits. El més terrible és que ni tan sols pot empatar-los. Arriba a la porteria, però no defineix; defensa, però no del tot; el migcamp funciona solament fins que perd el baló. Serà que s'han reunit factors desgraciats per a convertir a aquest inici de temporada en un infern? A voltes l'atzar té maneres molt estranyes de manifestar-se.

El matí d'ahir Suso i Layhoon, d'altra banda, es veien les cares novament després de l'amarg sabor. Com molts poden pensar en l'entorn, quan un director esportiu i una presidenta de club, és a dir, quan les autoritats es reuneix, és perquè ha d'haver-hi una decisió pel mig. L'eixida de Ayestarán? Encara és poc probable. Encara segueix tenint el seu suport i al mateix temps són conscients que l'afició sap reflexionar i concloure que no és ell l'exclusiu culpable.

En l'única cosa que ha d'enfocar-se l'equip és en el que passarà a Bilbao. Segur que eixa va ser la petició del seu entrenador en eixa espècie de trucada d'atenció als seus pupils: concentració i menys ansietat, dues nocions que va repetir en la roda de premsa posterior a la derrota.

Serà un partit difícil i Pako no podrà comptar amb Enzo Pérez, sancionat per a aquest partit per la roja que va rebre contra els bètics. Tampoc estaran Bakkali i el tunecí Abdennour, que segueixen lesionats. Tot indica que Ayestarán ja es va convéncer que Medrán ha de ser part de l'onze inicial, i no Mario Suárez. No obstant això, algú haurà de reemplaçar a Pérez. En la davantera, Santi Mina o Munir? El segon aporta vertigen segons el poc que va poder veure's. No obstant això, encara és prompte per a saber-ho.

El Valencia ja viu una altra setmana de dur entrenament i reunions urgents. Són tots esdeveniments que de certa manera podran definir el que passe en els noranta minuts contra l'Athletic.

Destacats