El XXV Dia de la Pilota Valenciana honra a l'esport autòcton amb un carrusel de partides

La Plaça de l’Ajuntament serà l’escenari i la partida central es jugarà en la modalitat de llargues

Guardar

0906-fdp-presentación
0906-fdp-presentación

La Plaça de l'Ajuntament acollirà diumenge que ve la celebració del XXV Dia de la Pilota Valenciana, jornada destinada a reconéixer el tradicional joc valencià, i en la qual participen tots els estaments involucrats en la defensa i promoció de l'esport autòcton, com la Federació de Pilota Valenciana, la Fundació Esportiva Municipal o la Generalitat.

La partida central, que es jugarà a la modalitat de llargues enfrontarà a la selecció absoluta, dirigida per 'Pigat II' i composta per jugadors professionals, enfront d'un combinat de jugadors de la Lliga de Llargues i de joves jugadors. A continuació, i per primera vegada en el Dia de la Pilota, es jugarà una partida en la modalitat de Joc Internacional.

La jornada començarà a partir de les 9:30 h. amb les partides que disputaran diferents comissions falleres, partides femenines i d'escoles esportives, a més d'una partida de raspall en cadira de rodes. Així mateix, es lliuraran els premis dels Jocs Escolars de pilota valenciana en les seues diferents modalitats.

El Saló de Cristall de l'Ajuntament de València serà l'escenari en el qual, aprofitant la celebració del Dia de la Pilota, la conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, rubricarà dos convenis amb la Federació de Pilota Valenciana: el programa educatiu 'Pilota a l'Escola' i el Conveni de Competicions i Esport Federat, que articula tant la competició oficial com la tecnificació esportiva.

Destacats