El XXV Dia de la Pilota omplirà d'esport la plaça de l'Ajuntament este diumenge

Guardar

Dia de la Pilota
Dia de la Pilota

La regidora d'Esports, Maite Girau ha presidit este dimarts en la seu de la Fundació Esportiva Municipal la presentació dels actes del XXV Dia de la Pilota Valenciana, que se celebrarà diumenge que ve. Tant la regidora Girau com el director general d'Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya; el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán i el seleccionador absolut, Pasqual Sanchis, Pigat II, han aprofitat per a convidar als aficionats i a tots els ciutadans de València a participar del que es pretén que siga la gran festa de l'esport autòcton valencià.

Durant la presentació, Maite Girau ha subratllat que este Dia de la Pilota Valenciana serà un esdeveniment molt especial, “donat que tindran lloc dues activitats de gran importància: es tributarà un homenatge al nostre esport autòcton, amb partides en la plaça de l'Ajuntament i voltants i a més obrirem el Saló de Cristall per a reconèixer el treball que s'ha fet durant tot l'any des de la Federació de Pilota Valenciana i les institucions que col·laboren amb ella”. La regidora Girau ha assenyalat a més que la celebració es completarà amb unes jornades tècniques que tindran lloc els dies 9 i 10 de setembre i que serviran “per a posar en valor les nostres escoles esportives i tots els seus plans i projectes de futur per a millorar l'aprenentatge de l'esport”.

La celebració del Dia de la Pilota començarà a les nou i mitja del matí amb diverses partides que disputaran combinats de comissions falleres, dones, i xiquets de diferents escoles, a més d'una partida de raspall adaptat en cadira de rodes. A continuació, el Saló de Cristall de l'Ajuntament acollirà la signatura de dos convenis entre la Conselleria de Cultura i la Federació de Pilota i el lliurament dels premis dels Jocs Escolars de Pilota Valenciana, amb l'assistència de les millors escoles i entrenadors de la temporada. Finalment, a les onze i mitja del matí, està previst el lliurament dels premis anuals de la Federació de Pilota en la plaça de l'Ajuntament.

Per la seua banda, el seleccionador absolut, Pascual Sanchis, Pigat II, ha destacat que la partida central estarà protagonitzada per una selecció de joves i una selecció de jugadors destacats de la Lliga de llargues, que s'enfrontaran amb membres de la selecció absoluta: “Es podrà veure una partida de llargues, i com a novetat, una altra de joc internacional”.

Finalment, el president de la Federació de Pilota, José Daniel Sanjuán, ha subratllat el gran valor d'este dia dins del calendari de la Federació, i com a exaltació de l'esport autòcton. “És difícil per a nosaltres, com a entitat, recalcar el valor de la Pilota Valenciana des de la seua diversitat. Englobem moltes modalitats, totes amb les seues competicions i les seues activitats, i totes componen el conjunt de la Pilota Valenciana, ple de valor històric i cultural”.

Destacats