El Valencia CF i ONU Mujeres reben el Premi Internacional FEDEPE 2016

En un acte presidit per S. M. la Reina, el club i ONU Mujeres van rebre el guardó per la seua mútua col·laboració

Guardar

Valencia CF
Valencia CF

Ahir el València CF ha rebut, a les mans de la seua presidenta, Layhoon Chan, el Premi Internacional FEDEPE 2016 per la seua aliança conjunta amb ONU Mujeres, en un guardó que ha sigut presidit pel S. M. la Reina Donya Letizia en la seua XXV edició, i que ha explicat a més amb l'assistència del Ministre de Sanitat, Assumptes Socials i igualtat en funcions, Alfonso Alonso, entre altres personalitats. Aquest reconeixement s'ha atorgat a ambdues entitats en la seua labor de suport i reconeixement del paper de la dona, especialment en el que al món laboral es refereix. I és que els Premis FEDEPE distingeixen tant la labor de les dones en l'esfera de l'economia, la societat i la cultura, com també en categories específiques. En aquest cas, es consideren empreses, entitats i mitjans de comunicació que hagen afavorit i impulsat el paper de la dona en l'àmbit laboral, com en el cas del club blanquinegre.

Així, després de la benvinguda en l'inici de l'acte de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, a tots els assistents, ha pres la paraula Ana Bujaldón, presidenta de la FEDEPE, que ha volgut destacar en el seu discurs l'aspiració i l'objectiu de l'associació darrere d'aconseguir la igualtat de condicions entre l'home i la dona en el terreny laboral, espai comú dels presents. Després de la seua al·locució, Ana Bujaldón ha anat lliurant els guardons als premiats, com és el cas del València CF i ONU Mujeres, en mans de Layhoon Chan i José Carlos Ferrer, Conseller d'Acords Estratègics i Mobilització de Recursos d'ONU Mujeres.

La presidenta ha volgut, a més d'agrair a FEDEPE el premi conjunt i a les personalitats presents, destacar: “Quan el València CF i ONU Dones van decidir associar-se per a promoure la igualtat de gènere, no esperàvem rebre tanta atenció, tant reconeixement, tanta estima i tanta comprensió per una col·laboració pionera entre una organització defensora de les dones i un esport tradicionalment dominat per homes i xics. El València CF, com a primer equip esportiu professional del món a ser ambaixador de la igualtat de gènere, és una raó de gran orgull per a tots nosaltres. Per açò vull donar les gràcies a ONU Mujeres per haver cregut en nosaltres, haver mostrat confiança en nosaltres i donar-nos aquesta nova oportunitat, aquesta oportunitat única de fer les coses d'una forma diferent per a resoldre un problema molt antic”. Posteriorment, José Carlos Ferrer també ha pres la paraula per a expressar el seu agraïment en paraules que transmetien i reforçaven la sensació d'unió i acord.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

El guardó al València CF i ONU Mujeres és un signe de gratitud i reforç al treball conjunt que porten realitzant ambdues institucions des del 2015 en la seua lluita per la igualtat de gènere, que va convertir al València en el primer club esportiu en el seu soci global. Ambdues entitats segueixen realitzant múltiples campanyes conjuntes, local i globalment, que cerquen l'objectiu d'aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones a tot el món. De manera que el Club i ONU Mujeres segueixen lluitant decididament i amb determinació per a eradicar la violència contra les dones i les xiquetes, ser un recolze en l'apoderament de les dones en l'àmbit local i global i educar sobre la igualtat de gènere. La seua voluntat de canvi s'ha reflectit en multitud d'activitats, que han convertit al València CF en un ambaixador d'excepció d'aquesta imprescindible labor social.

Els Premis FEDEPE 2016 compten amb el suport del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el Fondo Social Europeu. En la cerimònia, un altre dels guardonats ha sigut Caixabank, pel seu “Premi 25 Aniversari”.

FEDEPE

La Federació Espanyola de Dones (Mujeres) Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) és una Federació d'Associacions, sense ànim de lucre, els orígens del qual es remunten a 1987. Agrupa a dones empresàries, directives i professionals, tant de tots els sectors empresarials com de l'Administració Pública. Té com a finalitat oferir un espai d'estudi, reflexió, debat, formació i suport idonis per a estimular el desenvolupament de les carreres professionals de les dones, així com el seu accés a llocs d'adreça i responsabilitat professional en un plànol d'absoluta igualtat, potenciant de diferents maneres la seua promoció i visibilitat, a escala personal com a col·lectiu.

Arxivat a:

Destacats