El Llevant salva la Copa

El conjunt granota certifica la passada a vuitens després de l’empat a un en el Ciutat de València

levante-girona-copa-26

El Ciutat de València tornava a viure una nit de futbol, esta vegada de Copa del Rei, per a aconseguir rescabalar-se de l'última garrotada rebuda en Lliga davant l'Atlètic. El Llevant va tenir complicada l'empresa des de l'inici doncs en l'escalfament altres dos homes de Muñiz han caigut lesionats. Rober Pier patia una forta torcedura en el turmell dret i Doukuré notava molèsties musculars en el tram final de l'escalfament pel qual tots dos es quedaven fora de l'encontre. Un contratemps al qual en el segon temps se li va sumar la baixa d'El Hacen que patia problemes musculars i havia de ser canviat. levante-girona-copa-05No obstant això, el conjunt granota va ser capaç de reposar-se de l'adversitat i va començar el partit com si l'eliminatòria fóra empatada a zero. Els de Muñiz van eixir per totes i al començament de la primera part així ho van demostrar. A poc a poc els d'Orriols van anar perdent força i el Girona es va anar aprofitant d'açò per a arribar a la mitja hora de partit a ficar la por en el cos als locals després d'aconseguir el 0-1 gràcies a l'encert de Mojica. Així s'arribava a un descans que va canviar la cara del partit. Després de la represa el Llevant va eixir per totes i l'entrada al camp de Morales en el 59 va revolucionar un partit que amb el pas dels minuts es posava de cara al conjunt granota. En el 74, el Comandant sentenciava l'eliminatòria per a tranquil·litat d'un Llevant que estarà en el bombo dels vuitens de final.

levante-girona-copa-30El Llevant va eixir a la gespa del seu feu amb ganes. Els de Muñiz, malgrat tenir l'eliminatòria encarrilada amb el 0-2 d'anada, van dominar des de l'inici al Girona en el joc. Seues van ser les primeres ocasions de l'encontre en les botes de Jason i Boateng però va ser Nano un dels jugadors més actius de la primera mitja hora de trobada. Per part del Girona era Mojica el que majors problemes creava als granotes. Si el joc en els primers trenta minuts de partit era àgil per part dels dos equips, a poc a poc el partit es va rellentint amb algunes faltes i la lesió de Planas. Complida la mitja hora, el Girona aconseguia la seua comesa, Mojica estrenava el marcador després de rematar el centre de Marcos des de la dreta. Amb el 0-1 el conjunt de Machín tenia el que havia vingut a cercar. Aguantar els primers minuts, intentar marcar en la primera part i crear l'ansietat del Llevant per a poder, com a mínim, empatar l'eliminatòria i forçar la pròrroga. Els últims 15 minuts el Ciutat de València no va veure en el seu equip un gran joc, tot el contrari, l'equip quedava tenallat igual que la seua afició, en els últims minuts Boateng va tenir la seua ocasió però Gorka va atrapar sense massa problemes. El Girona es permetia somiar. El descans seria crucial per a mantenir-se en Copa o centrar-se solament en la Lliga.

levante-girona-copa-29El conjunt granota va eixir més despert. Van tornar a dominar l'esfèric i van crear ocasions des de l'inici d'esta segona part. Conscients de la importància d'aconseguir la passada a vuitens per a seguir guanyant confiança. Al poc de començar, Nano Mesa va tenir l'empat en el 48 després d'un centre de Campaña però Timor va evitar el tant i Boateng no arribava a rematar el rebuig. El conjunt de Muñiz assetjava a un Girona que tornava a esperar l'ocasió de marcar com en la primera part. No obstant això, en este segon període el Llevant va cercar incansable el gol de la tranquil·litat en l'eliminatòria i va crear ocasions. L'entrada de Morales en el 59 va canviar la cara al partit que li donà més alegria al joc granota. Per a mala sort de conjunt d'Orriols, El Hace patia problemes musculars (el tercer lesionat de la nit) i havia de ser canviat. Eixia Bardhi al camp. Els minuts passaven i l'empat estava cada vegada més a prop. Va ser en el 74 quan Boateng i Bambo acabaven en terra després d'una carrera del granota i l'esfèric li queia a Morales que no dubtava a batre a Gorka. Amb l'1-1, el Llevant va seguir atacant malgrat tenir ja quasi en la butxaca la passada a vuitens de final. En el 78 Boateng, molt actiu tot el partit, rematava des del cor de l'àrea encara que el tir se n'anava desviat. Complit ja el temps reglamentari, el porter del Girona havia d'emprar-se a fons per a parar el potent tret de Bardhi. Sense temps per a més, el Llevant certificava amb l'empat a 1 la passada a la següent ronda de la Copa del Rei.