El Consell constituirà un comité institucional per a convertir la Volvo Ocean Race en un 'emblema' de la Comunitat Valenciana

Guardar

VOLVO_OCEAN_RACE
VOLVO_OCEAN_RACE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la constitució d'un comité institucional format per les institucions públiques i privades alacantines amb la finalitat de convertir la Volvo Ocean Race en un "emblema" de la ciutat d'Alacant i del conjunt de la Comunitat Valenciana.

Este comité es constituirà amb la col·laboració de la Universitat d'Alcacant, junt amb la Cambra de Comerç, les associacions empresarials i, en definitiva, en comú a "tota la realitat institucional" d'Alacant, tal com ha detallat Puig. Així mateix, el President ha remarcat que "els grans protagonistes" d'este esdeveniment esportiu seran els ciutadans que, com ha assegurat, en 2017 "van a tindre una altra gran oportunitat de participar des del minut zero en una regata, que és molt més".

"La Volvo Ocean Race és un projecte a llarg termini, que no ha de saber de conjuntures, i que ha d'anar més enllà d'una legislatura i de qui governe en cada moment", ha afirmat Puig. En este sentit, el cap del Consell ha incidit en que és necessari "tener una visió a mitjà i llarg termini per a recuperar la nostra presència i reputació i, d'esta manera, aconseguir noves metes".

D'altra banda, Puig ha remarcat que l'esdeveniment esportiu es va a caracteritzar per la seua"bona gestió" per a demostrar que "des de el públic, es pot ser molt eficient" i, al mateix temps, "extreure tot el producte possible a esta gran operació colectiva". L'objectiu del Consell és arribar en 2017 a una quarta part d'inversió real final i, en el futur, aconseguir una operativitat "absolutament responsable".

Finalment, el cap del Consell ha remarcat que la Generalitat recolzarà l'eixida de la Volvo Ocean Race des d'Alacant, també en les edicions de 2020 i 2023, a pesar de "les enormes dificultats financieres" que travessa el govern valencià. Puig ha qualificat la regata com una "aposta segura" i ha posat en valor "els beneficis econòmics i socials que aporta al conjunt de la reputació de la ciutat i de la Comunitat Valenciana".

Destacats