Dues noves competicions per a la XXIII edició del Trofeu de futbol platja “Ciutat de València”

Les autoritats Maite Girau, Isabel García, Salvador Gomar i Carlos Egea van participar ahir en la presentació del XXIII Trofeu de futbol platja “Ciutat de València”

Guardar

Futbol platja
Futbol platja

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Maite Girau, ha participat este dimecres en la presentació del XXIII Trofeu de futbol platja “Ciutat de València” juntament amb la diputada d'Esports, Isabel García, el secretari de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Salvador Gomar, i l'organitzador de l'esdeveniment, Carlos Egea. La novetat d'enguany: la introducció de dues noves competicions, la Iª Lliga Autonòmica de Futbol Platja i la Iª Copa Falles Dacsa.

Girau ha destacat l'important paper de la platja urbana de València en la pràctica esportiva: “Tenim allí un espai esplèndid per als esports que fa possible un pla de temporada ambiciós i ampli que combina les activitats dirigides a tots els públics i esdeveniments que es poden presenciar de forma gratuïta. Amb la qual cosa, l'oci, l'espectacle i l'esport estan garantits”.

La pròxima edició del Trofeu de Futbol Platja “Ciutat de València”, que es fa en la platja de les Arenes els pròxims dies 23 i 24 de juliol, enguany compta amb tres competicions diferents.

D'una banda, es disputarà el torneig amateur de futbol platja en categoria masculina i femenina, en el qual participaran bona part dels millors equips amateurs de futbol platja de la Comunitat i de la resta d'Espanya.

A més, s’hi realitzarà el primer Campionat de Lliga Autonòmica de Futbol  Platja. Els millors equips professionals de la Comunitat, com el València CF, Llevant UE, Fonteta Beach, Alacant o La Horadada, lluitaran per aconseguir una plaça en la Copa Nacional que tindrà lloc a l’acabament d'agost. Igualment tindrà lloc la Iª Copa Falles Dacsa, el primer campionat amateur disputat exclusivament per equips formats per membres de diferents comissions falleres de la ciutat.

La regidora d'Esports ha recalcat la relació entre els ciutadans i el futbol platja: “Vam ser pioners en la ciutat en la posada en escena d'este esport que s'ha anat regulant amb el temps. En esta etapa apostem per un esport que tinga impacte en la ciutat i en els ciutadans i que contribuïsca a fer de València un referent en la pràctica esportiva”. Ha destacat a més: “La incorporació de la dona en l'esport, no solament en la pràctica esportiva sinó també en tota l'estructura organitzativa dels clubs o organitzacions”.

La diputada d'Esports, Isabel García, ha volgut referir a la importància que el futbol platja femení adquireix en este torneig: “L'aposta de la Diputació és l'esport participatiu, l'esport base i l'esport femení. Per tant, esta activitat entronca molt bé amb els eixos d'actuació de la Diputació de València”.

Finalment, la regidora ha volgut agrair als organitzadors que “una vegada més hagen apostat per mantindre este esdeveniment esportiu després de 23 anys que va millorant-se i consolidant-se cada any”.

Destacats