Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.
Logo gva sempre teua

Sona Cultura: Capítol 2 Memòria

Arriba el segon capítol del podcast setmanal de València Extra, Sona Cultura, amb Amàliga Garrigós. Hui de

Guardar

Sona Cultura Capítol 2: Memòria
Sona Cultura , capítol 2: Memòria
Sona Cultura , capítol 2: Memòria

Obrim el segon podcast Sona Cultura amb l'energia de la companyia Cashalada, formada per Noèlia Perez i Josep Zapater. La proposta cabaretera, Divina aberració, parla de les debilitats humanes i està en cartell al Teatre Micalet fins al 17 d'octubre.

En este podcast de València Extra ( que compta amb la col·laboració del Centre del Carme de Cultura Contemporània) coneixem l'espectacle, Música Empresonada, que rescata els noms i les biografies dels 53 compositors i intèrprets que conformaven la banda de música de la presó de Sant Miquel dels Reis a València després de la guerra civil espanyola. La Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ens fa de guia pels tres espais d'este edifici renaixentista on es desenvolupa l'acció. Les pedres de Sant Miquel dels Reis ens retornen les veus i les músiques d'aquelles persones represaliades per les seues idees. Un espectacle que té la singularitat d'unir patrimoni i memòria democràtica. Podeu anar al Monestir de Sant Miquel dels Reis al barri d'Orriols de València del 14 al 17 d'octubre a les 20:30h.
Amb la presidenta de l'Associació d'Editorials del País Valencià, Àfrica Ramírez, calfem motors per a la Fira del Llibre de València (del 14 al 24 d'octubre), mentre Jesús Figuerola, president de la Fundació pel llibre i la lectura (FULL) ens convida a la Plaça del LLibre de Castelló en les mateixes dates.
Del 15 al 23 d'octubre tenim una cita amb la novena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, la MICE. El seu director, Voro Huertas, ens parla de l'educació en valors a les escoles a través de l'audiovisual; anuncia que enguany el padrí serà el cineasta Daniel Monzón i el país homenatjat serà Argentina.
El Centre Cultural La Nau de València acull fins al 9 gener l'exposició "Dones i resistència. València, 1931 - 1939", amb fotografies de Luis Vidal Corella, un dels cronistes gràfics més rellevants de l'època. Es tracta d'una retrospectiva del període en el qual la ciutat fou la rereguarda de la Guerra Civil i els anys previs a la República. Ens endinsem en un període en què les dones van visibilitzar les seus reivindicacions, tal com mostren els arxius fotogràfics. La mostra està comissariada per Luis Vidal (nét del fotògraf Luis Vidal Corella) i el periodista, Carlos López Olano.
Acabem amb la música del quintet de metalls Spanish Brass que tenen quatre concerts molt pròxims.
Disfruteu dels sons de la cultura!

Destacados