Récord de público, emociones y mucha música en el Festival SIFASOL

El Festival de Catarroja tanca la setena edició amb cin concerts de jazz i música tradicional valenciana en directe

Guardar

Récord de público, emociones y mucha música en el Festival SIFASOL

Emocions, històries, somnis, aventures, nostàlgia... tot açò s'ha viscut en l'última edició del Festival SIFASOL de Catarroja, que durant la primera setmana de juliol no ha deixat de sorprendre el públic amb concerts de gran exigència i qualitat. El resultat ha sigut un acolliment amb rècord de participació ciutadana que fa molt bon balanç de la setena edició d'aquest festival. "Enguany hi ha hagut artistes de molta qualitat i hem vist que ja s'ha consolidat i que la gent i els músics volen participar", valora la tinent alcalde de Catarroja, Lorena Silvent.

Així, el cartell ha estat format per diversos grups d'índole local, nacional i internacional. El dilluns 2 de juliol, el jazz gitano de Fabián Barraza Django's Quartet va arrancar amb la nova edició en un concert on guitarres, violí i contrabaix van fer el millor equip per a crear una atmosfera íntima i familiar. Al quartet li va seguir Jerex Texas, els músics del qual es van deixar la pell en l'escenari per a contar històries i aventures de les seues gires internacionals a través del jazz flamenc. El dimecres va ser el torn de Valencia Art Quartet, que amb "Rhapsody in Blue" i "West Side Story" van portar al públic a recórrer Amèrica de sud a nord en un viatge ple d'emocions. L'últim concert de jazz va ser el de Thaïs Morell Quintet, on van aflorar tons brasilers en una atmosfera d'allò més fresca i cosmopolita.

No obstant això, l'estil musical va fer un gir de rosca el dijous, amb la "Nit d'Estellés". Segons explica a València Extra la regidora de Política Lingüística del municipi, Dolors Gimeno, l'objectiu d'aquesta activitat és unir la tradició amb la música i la poesia en valencià, per la qual cosa inserir-la dins del SIFASOL era molt bona opció. "La gent de Catarroja s'anima molt perquè estima la poesia i tots els anys la 'Nit d'Estellés' reuneix a molta gent", afig Gimeno. El grup femení Sis veus per al poeta es va encarregar d'amenitzar la vetlada amb poemes musicalitzats adaptats a estils tan tradicionals com els fandangos o romanços.

El públic, que ha omplert la Plaça de la Llotgeta cada dia, ha sigut clau per al desenvolupament del festival. En aquest sentit, l'alcalde Jesús Monzó, assegura que el punt fort ha sigut oferir a la gent artistes innovadors que barregen estils, i afig: "hem de seguir impulsant aquestes activitats perquè un poble amb cultura i educació és molt més difícil de manipular, i aquesta és la base del nostre govern". Famílies senceres, parelles i amics han gaudit de les actuacions i molts confessaven que mai fallen perquè "es fa poble" i Catarroja deixa de ser un "poble dormitori".

[su_youtube_advanced url="https://youtu.be/nQYND6k5X0o" width="680"]

Amb la fi d'aquesta setmana, catarrogins i veïns d'altres localitats hauran d'esperar al pròxim any per a gaudir d'una nova edició del Festival SIFASOL. En la vuitena edició, també emmarcada en les festes de Sant Pere, la Plaça de la Llotgeta tornarà a vestir-se de colors per a acollir nous músics i oients que desitgen comprovar la màgia de la música en directe a través de noves cares.

Sifasol_lunes

 

Archivado en:

Destacados