Les despeses de la corporació de Meliana s’han reduït 66.150 € en en esta legislatura

Guardar

Finalitzat l’exercici pressupostari del 2018, l’últim any complet de legislatura, ja es pot fer un balanç del cost de la corporació municipal en aquests quatre anys. L’últim exercici s’ha reduït fins als 112.505, 44 €. Les despeses corresponents al govern municipal han sigut de 97.741,20 € i la resta, 14.764,24, han correspost a l’oposició.

Com explica el portaveu de Compromís, Joan Orts, “en quatre anys hem reduït el cost de la corporació en 66.150 € del total, mentre que en el cas del govern la reducció ha sigut molt major, concretament 124.974,99 € respecte del que va costar l’últim govern del PP en la legislatura anterior”. Així, en el període 2011-2014, el total de la corporació va suposar una despesa de 532.706,86 €, dels quals 477.083 € van correspondre al govern del PP. En aquesta legislatura, del 2015 al 2018, el cost total de la corporació ha sigut de 466.556,44 €, dels quals 352.108,01 € han sigut del govern de Compromís-PSOE. El responsable valencianista incideix: “hem complit un altre dels nostres compromisos programàtics, gestionar més amb menys cost per a les arques municipals”.

Aquestes xifres cal valorar-les en el conjunt de la gestió econòmica que, des de Compromís, s’ha impulsat en aquests quatre anys. Així, Orts destaca alguns dels resultats: “Hem augmentat el pressupost municipal en un milió d’euros, ara ja en 7,4 milions d’euros; hem reduït la pressió impositiva, que en el cas de l’IBI ha suposat una baixada del 23%; hem deixat el deute de l’Ajuntament a zero amb unes finances molt sanejades; s’està invertint com mai a Meliana amb projectes pròxims als 15 milions d’euros; i a més, com evidencien les dades, ho hem fet amb menys cost per a l’Ajuntament”.

Com a curiositat, atenent les crítiques de l’oposició, especialment del portaveu popular Pedro Cuesta, cal destacar que en el 2013, quan ell era alcalde sense dedicació exclusiva, va percebre unes retribucions de l’Ajuntament de 17.201 €, enfront dels 10.703 € que ha cobrat en el 2018 l’actual alcalde de Compromís, Josep Riera, en la mateixa situació. Segons el portaveu de Compromís: “Tots els resultats tornen a deixar en evidència els populars, especialment el seu portaveu, Pedro Cuesta, que ja no té cap argument només que l’atac indigne a l’alcalde per l’esforç personal que ha hagut de fer per a recuperar la seua carrera professional, una carrera que el mateix Partit Popular s’encarregà de truncar d’una manera partidista i acarnissada amb els successius comiats i el tancament final de la televisió pública valenciana en el 2013”. En aquest sentit, cal recordar que Josep Riera va obtindre una de les millors puntuacions en el procés de constitució de les borses de treball per a incorporar-se a la nova televisió pública À Punt, empresa de la qual, després d’un any, ha demanat l’excedència per a poder consolidar l’impuls dels nombrosos projectes i actuacions que s’estan executant i finalitzant a Meliana i, sobretot, per a deixar-ne planificats i avançats en la tramitació altres també importants que s’executaran al llarg del 2019 i del 2020.

Destacados