Ximo Puig defensa una harmonització fiscal "homogènia en tota Espanya": "Era impensable aguantar anys i anys sense aquest debat"

Guardar

ximo puig
ximo puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat una harmonització fiscal "homogènia" per a "tots els ciutadans d'aquest país" i ha assegurat que "era impensable que poguérem aguantar anys i anys sense afrontar aquest debat".

Així s'ha pronunciat Puig aquest diumenge en declaracions als mitjans de comunicació en el Palau de la Generalitat, on ha denunciat que "no volem pujades d'impostos sense sentit". "No es tracta de més o menys impostos, és un debat sobre l'equitat i la igualtat dels espanyols", ha afirmat.

El cap del Consell ha reivindicat que es tracta d'un debat "absolutament necessari" per a "avançar en la capacitat d'entendre Espanya d'una manera diversa i plural, així com en la igualtat d'oportunitats".

"La Constitució parla clarament d'igualtat i equitat en la distribució de recursos públics entre els ciutadans d'Espanya", ha afirmat Puig, qui ha defensat que "s'ha d'aspirar al fet que els ciutadans d'aquest país tinguen les mateixes oportunitats i una consideració fiscal homogènia".

Així mateix, ha considerat que "era impensable que poguérem aguantar anys i anys sense afrontar aquest debat" que, a parer seu, "nosaltres l'hem fet des de fa temps". "No és possible que a menys de 400 quilòmetres de la Comunitat Valenciana hi haja un sistema que finalment actue com a aspiradora", ha remarcat.

Aquest dissabte, Puig va insistir que l'"efecte capitalitat" fa que Madrid "siga una aspiradora de recursos, talent i patrimonis" i va animar a "superar" la qüestió de l'harmonització fiscal, que "no ha sorgit ara, si no fa molt de temps".

Arxivat a:

Destacats