Ximo Puig anuncia un pla d'acció per a recuperar el mercat turístic britànic dotat amb 1,5 milions d'euros

El president de la Generalitat ha assegurat que recuperar el mercat britànic és prioritari per a la Comunitat Valenciana

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua visita a la World Travel Market (WTM) a Londres
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua visita a la World Travel Market (WTM) a Londres

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat durant la seua visita a la World Travel Market (WTM) a Londres un "pla d'impacte" amb campanyes promocionals per a recuperar el mercat turístic britànic, que estarà dotat amb 1,5 milions d'euros.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans de comunicació després d'haver mantingut una reunió amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i posteriorment amb el CEO de l'Associació Britànica d'Agències de Viatge (ABTA), Mark Tanzer.

Per al cap del Consell, "recuperar el mercat britànic és prioritari per a la Comunitat Valenciana" perquè s'ha produït un "notable descens" del turisme procedent d'aquest país respecte a 2019, quan representava el 30% del turisme estranger en la Comunitat Valenciana. En concret, el turisme d'origen britànic va aconseguir la xifra de 3 milions de persones en 2019 enfront de les 600.000 registrada en 2020.

D'altra banda, el president ha explicat que ha sol·licitat a la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç i als representants de l'ambaixada facilitar als britànics puguen vindre a la Comunitat Valenciana més enllà de 90 dies sense haver de demanar visat, evitant d'aquesta manera la burocràcia que això comporta i les dificultats que suposa per a les persones que volen romandre en la Comunitat.

Així mateix, ha instat el Ministeri a "facilitar la situació dels visats" i a "esmenar les restriccions" que a causa del Brexit afecten "residents britànics en la Comunitat Valenciana, a futurs compradors d'habitatges i a persones que venen a visitar a les seues famílies", col·lectius que suposen prop de 100.000 persones.

El president ha assegurat que la responsable d'Indústria, Turisme i Comerç l'ha informat sobre la creació d'un grup de treball "de mobilitat" conformat per les ambaixades espanyola i britànica per a donar resposta a aquestes situacions, al qual ha instat a treballar per a "aconseguir que el Brexit siga el menys Brexit possible".

Proposta de qualitat de l'Imserso

Ximo Puig també ha instat la ministra a situar el centre d'intel·ligència de dades turístiques en la Comunitat Valenciana, projecte que ha considerat com "molt ambiciós" i que es durà a terme amb fons europeus.

Finalment, el president ha demanat a la ministra Maroto intercedir davant el ministeri de Drets Socials sobre la proposta del programa de viatges de l'Imserso, atés que afecta directament el sector turístic, i perquè el programa es pose en marxa però "a preus raonables".

Puig ha assenyalat que "no es pot vendre per davall de costos" i per això ha instat a buscar una fórmula que trasllade els efectes d'aquest programa "positiu" als salaris i a la recuperació del sector turístic. En aquest sentit, ha proposat a la ministra impulsar a mitjà termini un bo turístic similar al de la Comunitat Valenciana per a donar suport a viatges en tot el territori espanyol.

Respecte de la reunió mantinguda amb el CEO d'ABTA, el president ha explicat la seua proposta a aquesta entitat, que aglutina a unes 1.200 empreses amb 5.000 sucursals d'agències de viatge i a uns 900 operadors turístics de tot el Regne Unit, perquè celebre el seu congrés anual de 2023 a Benidorm.

 

 

 

Destacats