Vols estalviar en la teua factura de la llum?

Es pot reduir la factura energètica amb realitzar uns senzills passos

Guardar

subida-de-la-luz
subida-de-la-luz

De tots és coneguda ja la pujada de la llum de la passada setmana. Segons les xifres que baralla el Govern es pot arribar a pagar al cap d'any uns 100 euros més a causa de l'increment del cost energètic que se situa a nivells del 2013 (moment en el qual es van intervenir els preus de l'electricitat i es va canviar el sistema de fixació del mateix). Cert és que no tot el preu de l'electricitat està en el consum, el cost del qual és el 35% de la factura, doncs la resta del rebut pertany als impostos i peatges que romanen congelats al llarg de l'any. No obstant això, i no solament depenent de la companyia amb les quals es tinga contractada la llum es pot arribar a estalviar al mes en este apartat i tan sols és qüestió d'aplicar uns trucs i agafar uns hàbits nous respecte al consum.

En esta ocasió, la pujada de la tarifa es justifica per escassetat a l'hora de la producció. La falta de vent i aigua, diferents incidents en el subministrament de gas des d'Algèria, problemes amb el combustible en el sud de França... són les causes d'esta pujada. No obstant això, des de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) està investigant si realment estes són les causes a les quals obeeix l'increment o no.

Entre els trucs i accions que es poden aplicar per a reduir cert percentatge la despesa energètica de la teua llar estan el principal triar la companyia més econòmica i que millor servei et pot proporcionar. A partir d'ací es pot aplicar:

  • Contractar correctament la potència necessària per a la teua llar: si ajustes al màxim este factor es pot notar un xicotet estalvi però que mes rere mes pot suposar molt. La potència necessària per a la teua llar dependrà del tipus d'aparells elèctrics i de la quantitat que tingues i de la potència que necessiten per a funcionar.
  • Un ús eficient dels diferents aparells elèctrics de la llar: rentavaixella, llavadores, frigorífics, vitroceràmiques... usar-los a una temperatura adequada, amb la càrrega completa, realitzar-los un correcte manteniment... pot resultar clau en la factura de la llum doncs poden arribar a suposar el 56% de la despesa energètica de la llar.
  • La il·luminació: els nous sistemes d'il·luminació que han eixit al mercat en els últims anys poden ajudar a reduir el cost de la factura. No obstant això, a causa del seu cost, es recomana anar substituint a poc a poc els diferents sistemes i tenint en compte les necessitats de cadascun de les estades de la llar. Un canvi que si es pot realitzar és la substitució de les bombetes tradicionals per les de baix consum. A més, entre les altres mesures que es poden aplicar és l'aprofitament al màxim de la llum natural, apagar les estades que no s'estiguen usant en eixe moment...
  • Correcta temperatura tant de la calefacció com de l'aire condicionat així com usar les maneres de programació.
  • Apagar els electrodomèstics i no deixar-los en 'stand by': Este fet pot suposar un estalvi important al llarg de l'any doncs suposa un consum 'vampíric', ja que es gasta llum sense utilitzar l'aparell. Entre altres trucs que es poden usar és el fet d'apagar el forn o la vitroceràmica una mica abans que el menjar està cuinat doncs la calor residual acabarà la cocció sense consum d'energia.
  • Un altre de les coses que es poden realitzar, encara que este si suposa un cost major, és el fet de substituir tots els aparells elèctrics de la llar per aquells amb l'etiqueta d'eficiència energètica. Són més cars al principi però la seua major vida útil i el menor consum fan que a la llarga siga més rendibles.
Destacats